DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det er de færreste virksomheder, der ligefrem kan drive en forretning ved at ’klokke i det’. Men hos Thubalka A/S i Vejle er situationen anderledes. Her har man fundet en niche, hvor man lever af at reparere kirkeklokker, klokkespil, ringeanlæg, tårnure, vindfløje og statuer.

Thubalka har en lang historie, da smedevirksomheden går helt tilbage til 1917 – altså for mere end 100 år siden! Selve navnet blev fundet, da man opkaldte værkstedet efter den første smed, som man har kendskab til, nemlig smede Thubalkain.

Selve grundlæggeren, der hed August Nielsen, blev hurtigt kendt som ”klokkedoktoren” i folkemunde, da han havde en helt enestående evne til at svejse revnede kirkeklokker sammen igen. Det er denne historie og arv, som Thubalka A/S fortsat bære på, men specialet er nu ikke bare klokker, som du kan læse mere om her.

I dag løfte virksomheden en stribe af nicheopgaver, som primært udføres for kirker, herregårde, på rådhuse o.l. Men også for det offentlige kan Thubalka f.eks. reparere statuer og meget mere. Opgaverne er dog ikke alle af karakter med reparationer, da installering af automatiske ringeanlæg samt tårnure også er en del af det repertoire, som virksomheden er i besiddelse af.

Har lavet mange projekter

Selvom Thubalka har base i Vejle, har de været hele landet rundt og arbejde med projekter.

Turen er gået fra Aarhus Rådhus til Sparresholm Gods og Holbæk Kirke. I denne type projekter findes der stor glæde i at genskabe ting til en fin stand og på samme tid være med til at bevare mange stykker af den fine kultur, der er at finde over hele landet.

Har du behov for projektering eller rådgivning, kan du altid betragte Thubalka A/S som din professionelle sparringspartner før, under og efter projektets færdiggørelse, hvor der kan tegnes, konstrueres, fremstilles, repareres og meget mere.

Henvend dig blot med dine spørgsmål eller dit behov for rådgivning, så kan du modtage kvalificerede bud på den bedste opgaveløsning.