DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Firmafester kan i høj grad være med til at bidrage positivt til det sociale samvær på arbejdspladsen. Derfor er det også vigtigt, at firmafesten bliver en succes, og medarbejderne får en god dag/aften. Det kan være, at I som ansvarlige for festen lige er begyndt med planlægningen og ønsker input til teambuilding-aktiviteter. Eller måske er I allerede godt i gang med planlægningen, men mangler lidt inspiration til at få det sidste på plads. I får her på siden nogle gode råd til en ekstra god firmafest.

Arranger transport til festen

I stedet for at skulle køre til festen i en række forskellige personbiler kan I med fordel arrangere fælles transport for medarbejderne. Hvis der skal gøres lidt ekstra ud af det, kan I vælge at leje en VIP-bus. Firmafester er ikke arrangementer, som finder sted ofte, så hvorfor ikke gøre lidt ekstra ud af det? Ved at leje en bus til anledningen har medarbejderne mulighed for at socialisere og hygge sig allerede på busturen. Turen bliver på den måde i højere grad integreret som en del af firmafesten.

Hvis I arrangerer fælles transport, er der mulighed for at igangsætte mindre aktiviteter eller en konkurrence allerede på busturen. På den måde vil transporttiden komme til at gå meget hurtigere.

Hvis I er en mindre personalegruppe, kan I benytte jer af leje af mindre busser eller måske opfordre medarbejderne til at arrangere samkørsel. GoMore eller andre samkørselsordninger kan også være en god løsning, hvis medarbejderne gerne vil slippe for at skulle stå for transport.

Husk lækker mad og drikke

God mad og drikke er forudsætningen for enhver succesfuld fest. Du kan med fordel booke et lokale hos en restaurant, som du har hørt godt om, eller som har fået gode anmeldelser. Catering er også en god løsning, og der findes mange forskellige gode, professionelle cateringbureauer at vælge imellem. Buffet er ofte en succes, fordi man på den måde har mulighed for at vælge, hvad og hvor meget mad man har lyst til. Fri bar er også et godt valg, hvis du gerne vil give medarbejdere en lidt ekstra luksuriøs fest. Hvis der er bestilt fælles transport til medarbejdergruppen, og ingen behøver at bekymre sig om hjemkørsel fra firmafesten, vil en fri bar helt sikkert blive populær.

Inkorporer teambuilding-aktiviteter

Før middagen kan det være en god idé at arrangere en eller flere teambuilding-aktiviteter. Fælles aktiviteter er en rigtig god måske at styrke sammenholdet i gruppen på, og det er også en god måde for medarbejdere at lære hinanden at kende på – på kryds og tværs. Der findes en række gode aktiviteter, både mere fysiske aktiviteter som en tur på paddle-boards, bowling eller minigolf, eller roligere aktiviteter som madlavningskursus eller vinsmagning. Underholdning med komikere eller musik kan også være en god løsning, hvis I har lejet et større lokale til festen og gerne vil undgå anden transport end transporten til og fra selve festen.

Hvis du er meget i tvivl om, hvordan festen skal være, er det også en mulighed at spørge dine medarbejdere til råds eller inddrage dem i planlægningen. Du kan den måde være med til at sikre, at festen bliver, som dine medarbejdere ønsker.