DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Når en kontorarbejder i gennemsnit bruger 80% af deres arbejdsdag på en kontorstol, er det vigtigt at du som arbejdsgiver tager ansvar. Dette kan du gøre på mange måder, men der hvor du gør den største forskel, er når du opfodre dine kollegaer til motion. Årsagen til dette er at regelmæssig motion, er med til at vedligeholde muskulaturen i ryggen og nakken, så dine medarbejdere med tiden ikke falder sammen. Derved står du med medarbejdere som ikke bliver nedslidt ligeså hurtigt, og kan bidrage længere tid på arbejdsmarkedet. Svært eller dyrt behøver det ikke være, derfor har vi her samlet nogle tiltag du som arbejdsgiver kan lave på arbejdspladsen:

Lav mulighed for parkering af cyklen

Især hvis din virksomhed er placeret i byen, er der en stor chance for at mange af dine kollegaer bor i cykelafstand til arbejdspladsen. Men mange tager måske toget i stedet, da man ikke skal tænke over at skulle parkere cyklen, dette kan du som arbejdsgiver hjælpe lidt på vej ved at opsætte cykelstativer. Husk også at opfordre dine kollegaer til at bære cykelhjelm, for vær sikker på cyklen og undgå livsvarrige skader på hovedet.

Du kan opfordre til walk and talk møder i stedet for kontormøder

Ikke alle møder behøver at blive holdt i et lille indelukket lokale. Mange gange kan det være en god ide at opfordre dine medarbejdere til at tage jakken på og gå en tur. Ikke nok med at man sikre de får rørt kroppen lidt, så de ikke bare sidder ned hele dagen, får de også frisk luft til hjernen. Dette øger koncentrationen og effektiviteten, når de kommer friske tilbage fra turen. Generelt kan man også i pauserne opfordre til at folk kommer lidt ud, ved at opsætte bænke udenfor hvis det er muligt.