DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Hvert år sættes der flere hundrede tusinde boliger til salg i hele landet. Nogle tjener millioner af kroner på deres hussalg, mens andre kæmper mere med at komme af med huset og vil være glade for at komme afsted uden gæld. Huse i de større byer er især steget i værdi over de sidste mange år. I landsbyer og ude på landet, har det være langt sværere at komme af med sin bolig. Det kan være svært at sælge sin bolig, og det kan være svært at få lov til at låne til at hus i ”udkants Danmark”

Er du en af dem, der har en bolig du overvejer at sætte til salg, eller allerede har sat til salg, men ikke har modtaget nogle bud på, så er der her nogle gode råd til hvordan du gør din bolig mere attraktiv overfor potentielle købere.

Varmeforbruget og tilstandsrapport

Det er de færreste huse på landet, der har fjernvarme, og varmeforbruget er noget som mange interesserede købere kigger på, når de skal ser på salgsopstilling og tilstandsrapport.

Hvis boligen på nuværende tidspunkt har et oliefyr, så undersøg, hvad det vil koste at udskifte det med et pillefyr som disse. Der er stor forskel i prisen alt efter om det koster 15.000 eller 30.000 om året at varme op. Det i samme ombæring være en god ide at undersøge, hvilke muligheder der ligger for at forbedre energimærket.

En anden ting man kan gøre, er at fjerne alle K3’ere. Det er de fejl der er små, og typisk er lette at udbedre, men kan fylde meget i en tilstandsrapport. Jo færre der er, jo mindre grund er der til at forhandle om prisen.

Husets fremtræden

Det kan være en hårfin balance hvordan man skal lade sit hus fremstå i forhold til salg. Køberne skal kunne se sig selv i hjemmet, det skal derfor ikke være stopfyldt med ens møbler. Omvendt skal det se ud som om at der bor nogen, så det er også en dårlig ide at have et helt ryddet hus.

Hold det hyggeligt og rydeligt. Få ryddet op, ha friske blomster og sørg for at der er luftet ud så huset virker friskt.

En stor del at hussalget ligger i den førstehåndsindtrykket. Det betyder derfor meget, hvordan huset tager sig ud, fra der hvor potentielle købere kommer hen til det.

Hold udgifterne nede

At sælge et hus kan være meget dyrt, og jo billigere selve huset er, jo dyrere kan udgifterne også virke. En af måderne du kan holde udgifterne nede, er ved at sælge huset uden om en ejendomsmægler, og kun benytte en boligadvokat. En ejendomsmægler koster typisk i omegnen af 60-80.000, hvilket er en meget stor del, hvis et hus koster omkring en million og knap så stor en del hvis huset koster 4-5 millioner. Dog er det ikke overraskende ofte lettere at sælge en bolig selv, hvis der er stor aktivitet i området, og husene bliver solgt hurtigt.