DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Skal du have ny eller brugt bil? Læs om fordele og ulemper ved begge dele her!

Det er en stor beslutning at købe en bil. Der er mange ting at overveje, når man skal vælge, hvilken bil man skal have. En af de ting man skal overveje, er, om bilen skal være ny eller brugt.

Fordele ved at købe en ny bil

En af fordelene ved at købe en ny bil er, at den kommer med nyvognsgaranti samt to års reklamationsret. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, præcis hvad garantien dækker over. Det kan nemlig variere en del fra forhandler til forhandler, hvor meget garantien dækker.

En anden fordel er, at en ny bil har kørt færre kilometer. Det betyder, at der sandsynligvis går længere tid, før du skal udskifte dele som kobling, udstødning, dæk osv..

Derudover har du desuden større mulighed for at tilpasse bilen dine personlige behov. Du har altså større tilpasningsmuligheder, hvis du vælger en ny bil. Derudover har du også større mulighed for at lave og overholde et fast bilbudget.

Ulemper ved at købe en ny bil

En af ulemperne ved at købe en ny bil er, at du kan stå over for en større afskrivning, hvis du skal sælge eller bytte bilen. Derudover kan du komme til at købe en udgående model til en for høj pris.

Fordele ved at købe en brugt bil

Hvis du ved, at du skal sælge din bil inden for et år, kan det være en fordel at købe en brugt bil. Denne falder nemlig mindre i værdi, end en ny bil gør inden for et år. Derudover har du mulighed for at få mere for pengene!

Ulemper ved at købe en brugt bil

Når du køber en brugt bil, får du ofte ingen eller en meget kort garanti. Derudover er der naturligvis større risiko for, at en brugt bil går mere i stykker end en ny bil. Det er altså et større sats at investere i en brugt bil. Men uanset hvad du gør, så skal du huske at finde en troværdig bilforhandler. Du kan evt. finde en, der både forhandler brugte og nye biler, så du kan få en faglærts vurdering med på vejen.