DEL

.

Leder du efter hurtig, effektiv og kvalitetssikret stansning? Og bor du i nærheden af København, mere specifikt Rødovre? Så læs med her, og bliv meget klogere på hvad stansning egentlig helt præcist er.

Stansning er en effektiv metode til at bearbejde forskellige materialer på. Stansning kan tilbydes indenfor aluminium, almindelig SPO, rustfrit metal og andre metalplader. Metallet bliver bearbejdet af en såkaldt revolverstanser, som bliver betjent af en erfaren og kompetent medarbejder. Processen foretages med tynde metalplader, hvor der skæres et geometrisk emne. Når revolverstanseren er færdig med at stanse, kan pladen tages ud af maskinen, og produktet kan tages ud og viderearbejdes helt efter eget ønske.

Stansnings udvikling gennem tiden – se hvad stansning kan i dag!

Stansningsprocessen har udviklet sig ret meget op i gennem tiden, så i dag kan man faktisk stanse metalplader med tykkelser på helt op til flere centimeter. Vidste du desuden også, at stansning i dag også bliver brugt til udskæring af gummimaterialer, som f.eks. viskelædere! Stansning kan også bruges til at udskære plastfolieemner og andre pakninger.

Stansningsprocessen, og hvad man kan gøre hvis der opstår gratdannelse på ens produkt

Den normale stansningsproces som beskrevet ovenover, fremkalder et forskydningsbrud på ca. 2/3 af snitfladen. Dette giver desværre tendens til gratdannelse. Derfor er der udviklet et alternativ – nemlig finstansning! Finstansning er en proces, hvorved man opnår produkter med en meget fin snitflade i forhold til før. Hvis du er lidt nørdet, og gerne vil vide hvordan dette opnås: Jo det opnås ved, at materialet ligger under tryk, og så anvendes der også finkornet materiale. Denne proces bruges især til fremstilling af ure, hvor emnerne er meget tynde og fine, og hvor man ikke kan slibe produktet efterfølgende for at efterarbejde gratning. Hvis omkostningerne er for store ved efterarbejdelse af gratdannelse, så bruges processen finstansning også. Processen hvor man sliber gratdannelsen af kaldes desuden afgratning.