DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

En typisk familie kan spare mellem 500 og 700 kroner ved at skifte deres pærer ud med LED. De har en længere levetid og skal altså ikke udskiftes så tit, og så bruger de omtrnet 25% mindre El end en elsparepære, og langt mindre end eksempelvis halogen og glødepærer (der dog også mere eller mindre er udfaset). Der er altså med andre ord mange penge at spare for familier ved at udskifte til LED.

Op til 50% besparelse ved udskiftning af lysstofrør

Det er dog ingenting i forhold til, hvad virksomheder kan spare på den lange bane ved at skifte. De fleste ved godt, at der kan være gode penge at spare ved at skifte til LED spots, og pærer, og har da også allerede gjort det. Der er dog et sted, hvor der er rigtig mange, der endnu ikke har taget skridtet, og det er når det kommer til at udskifte deres lysstoffør med LED rør som disse.

Hvor det efterhånden er sjældent at man kommer ind i en kontorbygning, hvor det ikke er LED pærer, der sidder i lamperne, forholder det sig ofte anderledes, hvis man kommer ind i en lagerhal eller produktionsvirksomhed. Her lever lysstofrørerne nemlig tit i bedste velgående.

Her kan der være mindst lige så mange penge at spare, og det kan derfor at der stadig er mange virksomheder, der ikke har udskiftet. I mange tilfælde er den direkte besparelse omkring 50% i energiforrug. Dertil kommer så at levetiden er længere. Samtidig slipper man for flimmer, og lysstoffør der er lang tid om at tænde. Den eneste ulempe er reelt, at anskaffelsesprisen er højere. Denne højere pris bliver dog tjent hjem i løbet af få år. Der er med andre ord mange gode grunde til tage spriget og skifte.