DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Sikkerheden er noget, der bør tages meget alvorligt på enhver arbejdsplads. Når du beder nogen om at udføre noget arbejde for dig, så sker det også med en forventning om, at der er skabt nogle ordentlig forhold omkring det.

Ydermere er der også nogle ting, der kan være anderledes for en arbejdsplads, end det er for private.

En sikker bygning

Enhver bygning, som skal bruges i erhvervsregi, skal være lavet på en måde, der gør det trygt at udføre arbejdet der. Der kan altså være særlige forholdsregler, som du skal følge, afhængigt af hvilken type arbejde I laver.

Selve bygningskonstruktionen skal i sig selv være sikker. Det vil sige, at bygningen kan stå fast også i tilfælde af brand eller lignende ulykker. Derudover skal den også være lavet i brandsikre materialer, og så er der i øvrigt flere regler om brandsikkerheden, som du skal overholde.

Derudover kan du også gøre bygningen mere sikker ved hjælp af ordentlige gulve med et solidt undergulv. Eksempelvis EPS-beton vil nemlig kunne danne et godt og solidt fundament for tungere belastninger. Det er noget, de kan hjælpe dig med på Uniplandanmark.dk.

Det kan også være, at du skal tage flere forholdsregler, når det kommer til at faldsikre bygningen. Det er nemlig vigtigt, hvis I på noget tidspunkt kommer til at arbejde i højden.

God ventilation må du heller ikke overse, hvis du vil gøre bygningen sikker og sund at arbejde i.

Uddan dine ansatte

En sikker arbejdsplads handler dog ikke kun om at lave nogle smarte tiltag i bygningskonstruktionen. Det handler også om at uddanne medarbejdere til at kunne handle forsvarligt, hvis der skulle ske en ulykke.

Derfor er det altid god at have i hvert fald nogle udvalgte ansatte, som ville kunne træde til og yde førstehjælp.

Dine ansatte skal desuden kende alle flugtveje, og vide hvordan de skal agere i tilfælde af brand.