DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Du vil gerne i gang med at investere i aktier, men har svært ved at finde den bedste platforme, og det er jo et af de første skridt. Bare rolig, du er ikke den eneste, der har været i tvivl. Ønsker du at lære aktier for dummies, så er læsning, læsning og læsning vejen frem.

Både Nordnet og SaxoInvestor har deres fordele og ulemper. Læs med videre, for at finde ud af hvilken handelsplatform du bør benytte dig af.

Hvad er dit ønske med investering?

Læser du denne artikel, er du nok relativt ny i aktieverdenen, og derfor bør du også gøre op med dig selv, hvilken form for investering du ønsker at udføre. Ønsker du at være aktiv investor, og har du is nok i maven til det? Foretrækker du at holde det simpelt, i form af passiv investering?
Der er fordele og ulemper ved begge dele. Aktiv investering indebærer en højere risiko, da du vil få en meget lavere spredning af dine investeringer – men det er det flest nybegyndere begiver sig ud i. Dette kan også dog være en god idé, da du her virkelig kommer til at lære aktieverden at kende. Invester aldrig mere, end du kan klare at tabe – specielt ikke i starten. Brug en lille del af dit rådighedsbeløb til at lære at investere, og se det som billige lærepenge.
På denne måde lærer du både hvad aktiv investering er, og om det er noget for dig. Er det lidt for meget overvågning af dine aktier, og for mange søvnløse nætter – jamen, så vælger du bare passiv investering.

SaxoInvestor eller Nordnet?

Og så lyder spørgsmålet så: ”Skal jeg vælge SaxoInvestor, eller Nordnet?”.
Det skal du basere på dine oplevelser på aktiemarkedet. Synes du processen med aktiv investering var spændende, og kunne du godt tænke dig at fortsætte med det? Så bør du vælge SaxoInvestor, da de har de laveste kurtager på køb og salg af enkeltaktier.

Synes du derimod, at aktiv investering var lidt for spændende, og ønsker du i stedet at benytte dig af aktiv investering? Så bør du vælge Nordnet, af den simple grund, at de har produktet Månedsopsparing. Månedsopsparing er på alle måder genialt til passiv investering, da du kan få den sat op således, at du aldrig behøver tjekke din konto. Ved at opsætte en automatisk bankoverførsel fra din bank til Nordnet, kan du smide beløb ind på Månedsopsparingen, hvor minimumsgrænsen er på blot 500 kroner. Er økonomien lidt stram en måned? Så lader du bare være med at overføre penge. Derudover er der ingen kurtage hos Månedsopsparingen, hverken ved køb eller salg. På Månedsopsparingen har du mulighed for at investere i forskellige investeringsforeningers fonde, med netop den sammensætning, du ønsker.