DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Er det planen, at din virksomhed skal blive ved med at ligge på den samme matrikel et par årtier ude i fremtiden? Så kan du gøre dig selv og kommende generationer af medarbejdere og interessenter en stor tjeneste ved at installere en luft til vand varmepumpe. For med denne løsning reducerer du nemlig virksomhedens udgifter til varme, hvilket betyder flere penge til at investere i produktudvikling, indtræden på nye markeder – eller bare få et godt regnskab.

Trods luft til vand varmepumper og priser kan være svære at forholde sig til, kan du være vis på, at trods du skal betale i omegnen af 100.000-110.000 kr. for en varmepumpe til en bygning med husarealet omkring 200 kvm, er pengene givet godt ud. Den betaler på sigt for sig selv.

Pumper optager varmeenergi udefra

Ved at installere en luft til vand varmepumpe, bliver varmeenergien i luften udendørs optaget i en væske, der fordamper ved lav temperatur. Dampen komprimeres, hvilket øger dampens temperatur yderligere, og den sendes så i omløb, hvor den afgiver varme til radiatorer, gulve mv. Dampen falder i temperatur efter det og får væskeform igen – og processen gentager sig.

Betragtelig levetid på luft til vand varmepumper

Varmepumper har betragtelig levetid, som regel omkring 10-15 år, og de kræver ikke hyppig vedligeholdelse. Med en varmepumpe sparer din virksomhed penge på varmeforbruget, og ejendommens værdi stiger. Som en bonus udledes mindre CO2, hvilket åbner døren for at profilere virksomheden som en miljøbevidst aktør. Altså besidder pumperne talrige fordele.

Bliv first mover inden for bæredygtig selvforsyning

Skær ned på udgifter til at holde kontorerne varme, uden dine medarbejdere bliver til ispinde om vinteren. Luft til vand varmepumper er fremtiden inden for bæredygtig selvforsyning på varmeområdet, og som ved alt andet vil det være first movers, der høster de største gevinster.