DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Hvad er ERP

ERP er en forkortelse for Enterprise Ressource Planning, som er software til at integrere forskellige funktioner i virksomheden. Disse funktioner er f.eks. indkøb, salg, økonomisystem og ordrebehandling. ERP skal gøre det lettere at holde styr på virksomhedens interne konstruktioner ved at samle al data ét sted. Dette gør at du ikke behøves at gå flere forskellige steder hen for, at følge med i indkøbet, salget, økonomisystemet osv. Det giver en fordel for den som skal drive virksomheden, personen kan bruge sin tid på noget mere værdifuldt. Men grundlæggende er dette for større virksomheder, da prisen på sådan et system let kan løbe op i flere hundredetusind kroner. Det er også derfor at begrebet ERP referer til entreprise, altså er større foretagende. Men hvis din virksomhed er lille eller mellemstor, så er NAV måske løsningen for dig.

NAV

Microsoft er en af de helt store virksomheder, som tilbyder en ERP-løsning. Løsning er kaldet NAV og er en del af Microsofts Dynamics. NAV henvender sig i modsætning til de fleste andre til små og mellemstore virksomheder. NAV tilbyder også forskellige funktioner der kan integreres, så som:

  • Økonomistyring
  • Produktion og drift i forsyningskæden
  • Salg
  • Projektmanagement
  • Business intelligence

Alt sammen noget du som virksomhedes ejer kan bruge for at yde mere og bruge tiden de rigtige steder. Det kan sjældent betale sig at gå ind og ud ad forskellige systemer for, at danne sig et overordnede billede af hvordan det går i virksomheden.

Rådgivning

Hvis ERP er nyt for dig kan du med fordel søge rådgivning inde for området, da det kan være komplekst. Det er bedst at investere lidt ekstra i form af rådgivning end at give sig i kast med det selv. Der kan hurtigt ske fejl hvis du ingen erfaring har inde for ERP og du spare penge og lægger ansvaret over på nogle andre hvis du søger rådgivning.