DEL

.

Der er mange små virksomheder, der starter ud i beskedne rammer, og stille og roligt vokser sig større. Pludselig går man fra at være et par stykker og til at være flere. Det giver naturligvis i sig selv muligheder, men det giver også nogle udfordringer, og en af de udfordringer som der er mange, der ikke helt er gearet til at håndtere.

Det er langt fra alle der tænker over det, men hvordan en virksomhed er indrettet rent fysisk har en stor betydning af flere grunde. Både i forhold til eventuelle besøg fra kunder, men også i forhold til det generelle arbejdsmiljø.

Men selvom et kontor sagtens kan være indrettet funktionelt, så er det ikke det samme som at det er indrettet optimalt, og det kan gøre meget, eksempelvis at få noget på væggene, får fjernet unødvendige møbler, og få indrettet med en anden form for lys.

Få professionel hjælp

Der er med andre ord mange ting, man kan gøre for at lave et mere indbydende miljø, men hvis man selv sidder på kontoret hver dag, kan det være svært at se, hvad det lige er man skal gøre anderledes, og det kan derfor være en rigtig god ide at hyre en indretningskonsulent, som kommer med helt friske professionelle øjne, og helt sikkert ser nogle muligheder, som man ikke selv gjorde.

Omkostningen betaler sig hjem i effektivitet.

Det er naturligvis forbundet med en omkostning at skulle betale for indretning, men undersøgelser viser, at jo mere tilfredse medarbejdere er, jo mere effektivt arbejder de også – ikke overraskende. Arbejdsmiljøet og de fysiske rammer er blandt de ting, der kan spille en vigtig rolle i dette, og derfor er det ikke noget man bør negligere.

Der er også flere møbelforretninger, der har konsulenter, der kan hjælpe med indretningen, her er man dog ikke altid sikker på, at de vælger de løsninger der er bedst, da man også risikerer at de vælger de løsninger, der er bedst avance på, og derfor er det ofte bedst at vælge en uvildig.