.
Flere og flere hoteller rundt om i verden gør meget ud af at blive miljøvenlige, især fordi gæster – særligt børnefamilier- efterspørger mere økologi, miljøbevidsthed samt allergivenlige materialer på hoteller.
Hvis du vil gøre dit hotel mere grønt og miljøvenligt, så har vi gjort det let for dig med denne plan:
Start med at oprette et ‚grønt hold‛ på dit hotel
Deres formål skal være: planlægningen, løbende forbedringer, revurdering og rapportering.
Opret et incitamentsprogram der skal opmuntre dine medarbejdere til at deltage i og forbedre miljøvenlige praksis.
Uanset din hotels størrelse, skal du overveje at skrive en miljørapport for at hjælpe dig med at fokusere på forbedringsområder og til at kommunikere dine grønne praksis til dine gæster.
Giv årligt dit personale efteruddannelse i økologisk praksis
Uddanne dine medarbejdere til at:
- Sluk lys og sluk for varme / klimaanlæg i ledige lokaler eller på arbejdssteder
- Løbende at tjekke efter defekte/dryppende vandhaner og toiletter.
- Lukke / åbne gardiner for at reducere behovet for opvarmning / aircondition
- Kontinuerligt kontrollere og slukke for ubrugt hoteludstyr (særligt ovne og vaskemaskiner)
Træn køkkenmedarbejdere til at slukke for ventilationshætter, når madlavningsapparaterne er slukket.
Opmuntre medarbejdere til at komme med ideer til at reducere ressourceforbruget
Vælg dyner, hovepuder og madresser med økologiske fyld. Særligt allergivenlige og økologiske børnedyner, puder og madrasser er noget af det som flest gæster efterspørger
For at reducere vandforbruget skal du overveje at bruge regnvand og til vanding, toiletskylning eller brandbekæmpelse.
For at reducere driftsomkostningerne, så overvejer at installere et ozonvaskesystem.
Anbring genbrugsbeholdere til avis, papir, glas, aluminium, pap, metal og plast, både på de offentlige områder (dvs. ved poolen), i køkkenet og kontorområder for at gøre genanvendelse så let som muligt
Hvis dit hotel har en restaurant, overvej det at overføre det til en certificeret grøn restaurant.
Køb økologisk, lokalt dyrket mad og / eller plant en økologisk have til at levere friske råvarer til dine gæster.
Undgå at købe truede fiskekarter