DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Cyberangreb tager hele tiden nye former, og selvom du kan nå langt, hvad angår at beskytte dig selv, ved at have antivirus, firewall og it-sikkerhedspolitik, kan du ikke helgardere dig med det alene. At outsource it sikkerhed til en specialiseret leverandør af sikkerhedsløsninger til danske virksomheder vil derfor være meget klogt, for så er din virksomheds data beskyttede.

Beskyt og backup din virksomheds data

Hvad gælder en sikkerhedsløsning til en virksomhed, kan den bestå af mange komponenter. Din virksomheds netværk kan fx få trafikfiltre og netværkssensor, der begge beskytter mod angreb udefra. Skulle uheldet alligevel være ude, og en værre virus destruerer virksomhedens data, kan du ved at trække på en uafhængig backupløsning få det meste af det tabte tilbage.

Find certificerede firmaer inden for it sikkerhed

Leder du efter en leverandør af it sikkerhed, kan du for at undgå svindel søge efter firmaer med sikkerhedscertificeringer. Relevant her er ISAE 3402-standarden, der er international og stiller krav til udførlig dokumentation over, hvordan fx sikkerhedsløsninger virker, og hvilke kontrolmål virksomheder bruger for at sikre sig, at deres løsninger bliver ved med at fungere.

Andre certificeringer tæller cloudcertifikatet fra Danish Cloud Community (tidligere BFIH), der er dokumentation for, at en virksomheds ydelser lever op til branchekrav til hosting. Krav til økonomisk sikkerhed og relevante forsikringer skal mødes, før der certificeres. Desuden skal leverandørens SLA (serviceniveauaftale) være konform med Danish Cloud Communitys krav.

Revidér og implementér jeres sikkerhedspolitik

Før blev it-sikkerhedspolitik nævnt som noget, virksomheder ofte har, hvad end de outsourcer it-sikkerheden eller ej. Ofte er sikkerhedspolitikken dog ikke implementeret ordentligt, hvilket munder ud i, at dine ansatte er dårligt sat ind i den korrekte brug af virksomhedens systemer.

Her kan en leverandør af it sikkerhed udover de konkrete sikkerhedsteknologier også byde ind med revidering og implementering af en ny sikkerhedspolitik, hvilket sikrer dig yderligere.