DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Udgifter til varme står for mange tusinde kroner på årlige basis for alle husejere, og der er derfor god grund til at lede efter muligheder for, hvordan du spare skrue ned for den dyre varmeregning.

En måde at spare på de store udgifter til varme er ved at foretage en energirenovering af din bolig. En energirenovering handler kort sagt om at foretage et par justeringer i virksomheden, så den bliver bedre til at holde varmen inde. På den måde skal du ikke bruge så meget energi til at opvarme rummene, og det er derfor, en energirenovering kan hjælpe dig til at spare på varmeregningen.

Det kan eksempelvis ske ved at efterisolere din ydrevægge eller ved at efterisolere dit tag. Hvis du har brug for at låne penge til din energirenovering, kan du med fordel sammenligne forskellige lån først, så du har mulighed for at finde frem til den bedste løsning for dig og din økonomi.

Gode råd i forbindelse med lån

Du skal først og fremmest huske at tænke dig om, når du låner mange penge til eksempelvis en energirenovering af din bolig.

Du skal tænke det hele grundigt igennem, hvilke bl.a. involverer, at du skal skabe dig et godt overblik over din virksomheds økonomi, så du kan se, om du har råd til lånet eller ej.

Du må nemlig aldrig låne penge, hvis du ikke er sikker på, at du har luft nok i din økonomi til at betale for de månedlige afdrag.

Derfor skal du også huske at kigge på, hvad lånet koster. Det kan du se ved at kigge på ÅOP, som angiver de samlede udgifter for lånet på årsbasis.

Det er dog en god idé at starte med at kigge på, om du eventuelt har andre muligheder for finansiering end et lån, så du kan komme uden om de dyre låneudgifter.