DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Håndværkerfirmaer har som regel mange opgaver at tage sig af. Nogle af dem er mere komplekse og tidskrævende end andre, og i disse tilfælde skal der en skurvogn til. Faktisk er det et lovkrav, at hvis arbejdet varer længere end tre hele arbejdsdage, skal der stilles en skurvogn med toilet til rådighed.

Derfor er en skurvogn nødvendig

Skurvognen er en fleksibel arbejdsløsning, fordi håndværkerne har et toilet tæt på arbejdslokationen. Det vil logisk nok resultere i mindre spildt transporttid. Derudover får de et sted at spise, være i tørvejr i pauserne, sommetider bade og klæde om efter endt arbejdsdag. Tager arbejdet mindre end to måneder, er en let skurvogn med afløbsfrit toilet tilstrækkeligt ifølge loven. Dog må en sådan kun benyttes af fire personer. Nogle vigtige ting, man som firma skal have i tankerne, når det skal besluttes, hvilken skurvogn medarbejderne skal kunne tilgå, er bl.a. størrelse og faciliteter. Er der bad i skurvognen? Det skal der være, hvis arbejdet er ekstremt støvende.

Sørg for, at sikkerheden er i orden

Når I som firma har bestilt en skurvogn, kan I forvente, at den enten har hjul og kan køres med bil til arbejdspladsen, eller at den leveres med kran direkte ned på arbejdspladsen. Det sidste sker, hvis skurvognen ikke har hjul. Er det en skurvogn med hjul, som I har bestilt, vil det være praktisk, at dens trailerstik passer til en del biler. Det gør for eksempel et 13-polet trailerstik. Skurvogne kan fås med forskelligt ekstraudstyr. Er det en større skurvogn af slagsen, er det ofte en mulighed at få monteret et ekstra støtteben, så den står mere stabilt. Det er både godt for skurvognens og medarbejdernes sikkerhed, hvilken absolut ikke må nedprioriteres. Hvis uheldet er ude, og skurvognen på en eller anden måde beskadiges, er det ved reparation en fordel, hvis skurvognen består af standardkomponenter.