DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det er en fast regel med meget få undtagelser, at der er en sammenhæng mellem kvalitet og pris. Gulve er ikke en af disse undtagelser. Det betyder, dog ikke at et kvalitetsgulv behøver, at koste en formue. Men et gulv kan til gengæld godt være for billigt.

Her får du nogle tips til, hvordan du sikrer dig, at det gulv du køber har en god kvalitet fra en af landets største gulvforhandlere www.flottegulve.dk.

Hvornår er et gulv for billigt?

Hvornår du skal begynde, at bekymre dig om hvorvidt prisen er så lav, at det er et tegn på, at kvaliteten ikke er i orden afhænger helt af, hvilken type gulv du er på udkig efter. Du kan eksempelvis godt få et laminatgulv i en god kvalitet til under 200 kr. mens det vil være svært at finde et trægulv til den pris uden at gå på kompromis med kvaliteten.

På samme måde kan et kvalitetsgulv i ask eller eg fås til en meget billigere pris end et trægulv i valnød. Derfor er det ikke muligt at give et præcist bud på, hvornår et gulv er for billigt, så der er du nødt til at bruge den sunde fornuft.

Et par faktorer, der til gengæld kan give dig et godt fingerpeg om kvaliteten er slidstyrken og garantien.

Slidstyrke

Slidstyrken findes nogle gange også under begreber såsom slidklasse og slidgruppe og er en betegnelse for, hvor meget slid gulvet er beregnet til at kunne holde til. Skalaen er forskellig fra gulvtype til gulvtype, men generelt gælder det for alle skalaerne at jo højere tal, jo bedre slidstyrke. Du kan dog ikke sammenligne tallene mellem forskellige gulvtyper. Skal gulvet anvendes til erhverv er det vigtigt, at du vælger et gulv med en høj slidstyrke.

Garanti

Garantierne for gulve går fra 5 år til livstid og også her er der store forskelle mellem de forskellige gulvtyper. Du kan ikke helt oversætte en længere garanti til en bedre kvalitet, da nogle producenter er mere forsigtige end andre, når de fastsætter deres garantier. Desuden hænger gulvets holdbarhed heller ikke nødvendigvis sammen med gulvets visuelle udtryk og et flot udseende er jo også en del af gulvets kvalitet.