DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der er meget få ting her i livet, der er gratis. Selv når du regner med at øge omsætningen, skal du også være indstillet på, at det vil komme til at koste noget. Det gælder altså også udvidelser af virksomheden. Derfor er det altid vigtigt at finde ud af, om der i virkeligheden er råd til det.

Hvad er omkostningerne?

Der er forskellige former for udvidelse af virksomheder. Måske håber du at udvide til et nyt marked, måske vil du udvide produktionen, eller måske vil du have flere ansatte. Derfor er det også individuelt for din virksomhed, hvad omkostningerne vil være. Det vil sige, at det er noget, du skal finde ud af.

  • Hvad er de umiddelbare udgifter?

  • Hvad er det anslåede udbytte i længden?

  • Hvad har du råd til lige nu og her?

Det er de vigtigste spørgsmål, som du skal finde svar på. Du vil sikkert ikke udvide, hvis du ikke regner med, at det kan betale sig. Dit udbytte kommer bare ikke altid med det samme, og derfor er det også vigtigt at vide, om du har råd til det indtil da.

Forskellige finansieringsmuligheder

Selvom det er vigtigt, at du ikke kaster dig ud i noget, du ikke har råd til, så er det måske alligevel muligt at udvide, hvis du ikke selv kan finansiere det på nuværende tidspunkt.

En mulighed er at låne til det. Selv hvis du blot har en nystartet enmandsvirksomhed, så vil du muligvis kunne tage et lån. Husk at tage højde for de årlige omkostninger i procent.

En anden mulighed kunne være at forsøge at finde investorer til din virksomhed. Det er også noget, som mange benytter sig af med stor succes. Hvis du sørger for at holde gang i omsætningen, så vil din virksomhed med garanti være en attraktiv investeringsmulighed. Så vil du selvfølgelig skulle dele omsætningen med nogle andre.