DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Økonomisk kriminalitet er noget man hører mere og mere om, og det er i høj grad noget som myndighederne er begyndt at slå hårdere ned på. Der findes mange forskellige former for økonomisk kriminalitet. Under økonomisk kriminalitet kan blandt andet nævnes følgende berigelsesforbrydelser: underslæb, bedrageri, hæleri, ulovlig omgang med hittegods og afpresning. Inden for virksomheder ses særligt svindel med told, moms og SKAT, som i bund og grund resulterer i, at virksomhederne ikke betaler de penge de skal. Desværre kommer nogle virksomheder også ud for det frygtelige at blive fejlagtigt beskyldt for økonomisk svindel, selvom dette ikke er tilfældet.

Så mange virksomheder snyder

I Danmark er det blevet betydeligt nemmere at begå økonomisk kriminalitet, og dette skyldes den måde skattesystemet er opbygget på. Meget få små og mellemstore virksomheder bliver tjekket af SKAT, og dette gør det let at svindle med penge. Tilbage i 1999 blev hele 38% af alle små og mellemstore virksomheder tjekket af SKAT, men dette tal er faldet markant, og nu bliver kun cirka 3% af alle små og mellemstore virksomheder undersøgt. Det kan virke mystisk når SKATs egne tal viser, at hele 10% af alle virksomheder vælger at bevidst snyde systemet. Omregnet til antal, svarer det til at omkring 65.000 virksomheder i Danmark bevidst snyder SKAT.

Dette skal din virksomhed gøre

Selvom mange virksomheder vælger at lave økonomisk svindel, er der også mange virksomheder, som holder sig til reglerne og sørger for at betale de penge, de skal. Hvis din virksomhed fejlagtigt bliver beskyldt for at begå økonomisk kriminalitet, er det vigtigt at reagere hurtigt. Det bedste du kan gøre, er at få fat i en forsvarsadvokat, som kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad der skal ske og hvordan hele processen forløber. Når du skal vælge en forsvarsadvokat til at forsvare din virksomhed, er det vigtigt at vælge en forsvarsadvokat med erfaring. Du kan med fordel vælge en forsvarsadvokat der også har arbejdet som anklager, da de vil kunne lave en effektiv og god strategi for din virksomheds forsvar, da de kender anklagerens tankegang og arbejdsmetoder. Med en god forsvarsadvokat ved jeres side, er I rigtig godt på vej til at vinde den pågældende sag, og forsvarsadvokaten kan ligeledes gøre arbejdet for jer, så I kan koncentrere jer om den fortsatte drift af virksomheden.