DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

For mange mennesker er sommerferien lige med afslapning, fri fra arbejde og fri fra hverdagens stress og jag. For andre mennesker er det en travl tid, da de mange bortrejste feriefolk betyder ekstra travlhed for dem, der bliver hjemme og arbejder. Nogle erhverv har ekstra travlt i sommerferien, fordi der er ekstra pres på lige præcis deres erhverv i ferieperioder.

Pres på dyreinternaterne

Nogle af dem der i særdeleshed er pressede i sommerferien, er alle landets dyreinternater. De mange bortrejste mennesker betyder mange kæledyr som kræver pasning i mellemtiden. De færreste kæledyr kan være alene hjemme i mere end et enkelt døgn, og derfor er det vigtigt at få dem passet. Hvis der ikke er mulighed for at få venner eller familie til at passe kæledyrene, er det nødvendigt at få dyrene passet på et internat, og dette fører til meget travlhed og fuldt bookede internater flere måneder før sommerferien overhovedet er begyndt.

Ekstra travle håndværkere

Sommerferien betyder ofte fantastisk vejr, og det betyder, at mange folk ønsker at påbegynde byggeprojekter i sommerferien. Det betyder ekstra travlhed for håndværkerne, som har ekstra mange projekter at arbejde på i ferien. Dette kan resultere i ventetid for kunder i sommerperioden, da antallet af håndværkere ikke altid kan følge med efterspørgslen.

Travlhed på campingpladser

Nogle af dem der har ekstra travlt i sommerferien, er dem der ejer en campingplads. Hvis den danske sommer er god, er der mange mennesker der vælger at tilbringe ferien i et telt eller i campingvogn på en campingplads, og det betyder ekstra travlhed blandt personalet. Der er meget at se til som campingpladsejer, hvis man ønsker glade og tilfredse besøgende.

Låsesmedene har ekstra travlt

Sommerferien er i høj grad også højsæson for landets låsesmede. Mange mennesker smider deres nøgler væk på ferien. Det gode vejr gør også, at flere ender med at smække sig selv ude på grund af gennemtræk, og dette fører til ekstra travlhed og et ekstra behov for låsesmede på Amager. Amager er særligt ramt, da mange af boligerne er lejligheder med smæklåse, som er ekstra lette at smække sig ude af. Ligeledes er der mange mennesker som glemmer deres nøgler på feriedestinationen, og som derved får behov for hjælp fra en låsesmed når de vender tilbage til Danmark.