DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Mange mennesker har et job, hvor de er afhængige af andre. De arbejder under en eller flere ledere og de har skemalagte arbejdstider, som kan være svære at lave om på. Hvis du ikke ønsker at være bundet af sit job, men tværtimod ønsker at være sin egen herre, kan du vælge at starte som selvstændig.

Hvorfor blive selvstændig?

Der er utrolig mange fordele ved at blive selvstændig, og for mange mennesker virker det tiltrækkende at starte som selvstændig. Det er primært muligheden for at være sin egen chef, som mange mennesker bliver tiltrukket af. Hvis du ønsker at starte som selvstændig, kan du enten vælge at starte din helt egen virksomhed helt fra bunden, eller du kan vælge at videreføre en nystartet virksomhed, som allerede er etableret. Hvis du vælger at starte din egen virksomhed helt fra bunden, kan du være med til at bestemme alt. Det er dig der bestemmer virksomhedstypen, dig der står for forretningsplanen og dig der styrer markedsføringen. Hvis du overtager en virksomhed som allerede er etableret, kan du springe en masse trin over i planlægningsprocessen, men du har stadig mulighed for at sætte dit eget præg på virksomheden.

Hvis du ønsker at starte som selvstændig, er der en masse ting du skal sætte dig ind i. Det er vigtigt at sætte sig ind i diverse regler for opstart af virksomheder, at få styr på skatteforholdene og samtidig få styr på dine rettigheder. Hvis du sætter dig ind i sagerne og sørger for, at din virksomhed bliver opbygget på den rigtige måde, kan det være helt fantastisk at være selvstændig.

Kan jeg arbejde selvstændigt på andre måder?

Hvis du synes det lyder som en alt for stor opgave at være helt selvstændig med et nyt koncept og en helt ny virksomhed, er der heldigvis andre alternativer. Hvis du elsker at have med mennesker at gøre, godt kan lide at køre bil og samtidig ønsker at have fleksibilitet og selv at kunne planlægge dine arbejdstider, kan du vælge at uddanne dig som kørelærer. Ved at tage kørelæreruddannelsen kan du blive kørelærer, enten på en allerede etableret køreskole, eller på din helt egen køreskole. Hvis du vælger at uddanne dig til kørelærer, er du hurtigt klar til at komme ud på arbejdsmarkedet og tjene penge. Du kan nemlig undervise som kørelærer efter kun 7 til 9 måneder. Jobbet som kørelærer er selvstændigt, men du kan selv bestemme graden af selvstændighed. Du kan være helt selvstændig med egen køreskole, eller arbejde selvstændigt for en allerede etableret køreskole.