DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Dansk Erhverv har du officielt udtalt at vi i øjeblikket oplever at Danmark er i et gedigent opsving over hele landet, hvilket er sød musik i ørene for dansk erhverv i andre dele af Danmark, end København. Tidligere har disse opsving været forbeholdt københavnske virksomheder, så er det nu spredt til hele landet, hvor man for alvor kan forvente at flere arbejdspladser og vækst bliver en realitet.

Vi får brug for flere hænder, hvilket er en lidt uvant situation, da vi i mange år har haft mere end rigeligt med kvalificerede medarbejdere til at besidde de positioner, vi har skabt, så resulterer dette opsving i øget produktivitet, som igen giver mangel på arbejdskraft. Det bliver lidt et puslespil som skal gå op.

Udenlandske hænder bliver en realitet

Vi arbejder i stor stil med specialiserede virksomheder, hvor det kræver en større erfaring og grunduddannelse at besidde disse poster. vil der være rig mulighed for, at trække på international arbejdskraft, som kan besidde de mange ledige taburetter rundt i virksomhederne. Men så kræver det også at henholdsvis virksomhederne og medarbejderen er gearet til de udfordringer dette vil give. Sprogbarriere, familiepleje og bolig er blot nogle af de udfordringer, der kan være herved. Her skal virksomhederne være skarpe til at finde de rigtige samarbejdspartnere rundt i landet, og sådan en samarbejdspartner er IA Sprog.

Sprogbarriere kan være et problem

Der findes heldigvis mange forskellige sprogskoler rundt omkring i landet, og hos IA Sprog, som hjælper udlændinge til at lære det danske sprog gennem deres “learn danish programme” oplever man allerede nu, at der er stigende efterspørgsel på danskundervisning, som bliver hyret af danske virksomheder.

Der er stor fokus på vores evne til at integrere udenlandske medarbejdere, men i lige så høj grad, hvordan vi kan uddanne hurtigt og effektivt til at imødekomme de behov, som arbejdsmarkedet og danske virksomheder lige nu står med. Dansk erhvervsliv går en spændende tid i møde, men det kræver vi er omstillingsparate og ikke læner os tilbage og blot tænker at det nok skal gå.