DEL

.

Det nærmer sig så småt den tid, hvor julefrokosterne står for døren. Om det så er i venners laug eller det er virksomhederne der invitere, er der mange overvejelser man skal gøre sig. Hvis man holder en privat julefrokost, er det nok de færreste der sparer specielt meget på maden og drikkelsen, og generelt tænker man ikke så meget over hvad tingene koster – og her kunne mange virksomheder lære en hel del.

Der er nemlig mange virksomheder, der har lidt for store regnskabsbriller på, når der skal bestilles en julefrokost. Der er meget klare grænser for hvor store gaver man som virksomhed må give sine ansatte i forhold til skat. Det kan derfor også være svært som virksomhedsejer, at forkæle sine ansatte uden at de bliver beskattet af påskønnelsen.

Lad julefrokosten være en gave

 Et af de steder hvor virksomheden rent faktisk har mulighed for at gøre lidt ekstra, er når det kommer til julefrokosten. Det behøver nemlig ikke være noget der foregår i en hal med en halvdårlig buffet, og hundredvis af virksomheder, der sidder ved kedelige langborde. Der findes rig mulighed for at finde eksklusive julefrokoster i rammer der er lidt udover det sædvanlige, hvor oplevelsen bare lige er lidt bedre. Holder man det i lækre rammer, er der uden tvivl flere der vil se lidt mere frem til den, end hvis det er det samme kedelige, som man ”plejer”.

Skat er lempelige

 Om det er fordi Skat er i julestemning eller lignende skal være usagt, men reglerne omkring firmajulefrokoster er ret lempelige. Der er således ikke et fast beløb som en julefrokost skal holde sig under. Det hedder sig, at det skal være rimeligt og naturligvis ikke må være lange rejser og lignende. Man må dog gerne holde en julefrokost på D’Angleterre med overnatning, uden at medarbejderen bliver beskattet af dette, selvom det har en værdi af flere tusinde.

Det er med andre ord en måde at give ansatte en gave på, som ikke falder under reglerne om gaver og derfor er helt i orden, og uden tvivl samtidig vil skabe mere glæde end en helt almindelige firmajulefrokost med Glyngøre sild og Rød Aalborg snaps.