DEL

.

Der har aldrig været mere fokus på bæredygtighed, og grøn energi end det er lige nu. Det er da bestemt heller ikke uden grund, da en stor gruppe af 15.000 forskere for nyligt har lavet et stort kollektivt opråb til verdens befolkning, om at der skal gøres noget nu, og at det allerede er ved at være for sent, hvis vi vil redde jorden.

Som mange nok har set så, så ønsker USA med Donald Trump i spidsen som nation, ikke at være med på de klimamål som resten af verden har sat sig. Det er dog langt fra alle i USA, der deler Donald Trumps holdning. Der er således flere af staterne og de større byer i guds eget land, der gør mange gode ting for miljøet.

Nyeste skud på stammen er Colorados ”hovedstad” Denver, der nu har sat grønne krav til alt der bygges. Der er nemlig et krav om at hustage på nye bygninger over en vis størrelse i byen, enten skal have haver og være grønne, eller at der skal være solcelleanlæg.

Lignende krav kan komme på tale i Danmark

 Alt efter hvor klimabevidste regeringer frem over vil være, kunne man sagtens forestille sig at noget lignende kunne blive indført i Danmark. Både til virksomheder men også til private i et mindre omfang.

Der er allerede rigtig mange der vælger grønne løsninger som solceller, jordvarme eller lignende, hvis de får bygget et nyt hus som disse, da omkostningerne ikke voldsomt meget højere. Det er dog stadig noget der får husbyggere frit for, og der er altså ikke noget krav om, at man vælger en grøn løsning, men det er ikke utænkeligt, at det er noget, der kommer på den politiske dagsorden inden for en meget overskuelig fremtid.