DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der kan opstå meget tvivl på arbejdsmarkedet – særligt hvis du er jobsøgende eller lige har landet dit første fuldtidsjob. Det er nemlig dit job, som arbejdstager, at varetage dine interesser, så du er sikker på at arbejde under de rette vilkår samt opnå de rettigheder, som du skal have.

Måske tænker du nu: ”jamen jeg har da tillid til, at min arbejdsgiver har styr på tingene?”, og det forstår vi godt. Men pludselig sidder du med din nye ansættelseskontrakt i hånden uden at vide, hvad du egentlig lige bør tjekke op på, inden du skriver under.

Efter et år i job har du udviklet dig så meget, at du egentlig har en fornemmelse af, at du bør stige i løn – men hvilke argumenter kan du bruge?

Og i værste tilfælde kan du pludselig ende i en konflikt med din arbejdsplads, hvor det kan virke umuligt at stå helt alene.

Din fagforening er din sikkerhed

Når du er medlem af en fagforening, kan de stå for at varetage dine interesser, så du kan koncentrere dig om at varetage dine arbejdsopgaver i stedet for. Måske går dine jobsamtaler som smurt, måske har din arbejdsgiver udelukkende de bedste interesser, og måske får du slet ikke brug for din fagforening – men måske gør du.

Et medlemskab handler om en sikkerhed for dig som lønmodtager på det danske marked. Din fagforening hjælper dig med at sikre, at du har alle de rettigheder, som du skal have, og samtidig kan de forberede dig til job- og lønsamtaler, som kan være ekstra nervepirrende.

Med andre ord er det altså anbefalelsesværdigt at have en fagforening i ryggen, for du aner ikke, hvornår du pludselig kan få brug for det. Læs mere om fagforening her.