DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Trænger du til lidt tid udenfor i den friske luft, og et lille projekt som beskæftiger din hjerne og dine hænder? Så skal du måske overveje at bygge noget i din have. Det er det perfekte tidspunkt til at rode i jorden og få skaffet lavet lidt nyt, inden efterårsvejret for alvor er over os. Det behøver ikke være noget stort, men måske inspirerer denne artikel dig og giver dig lysten til at arbejde i haven.

1) Byg et (eller flere) højbede

Højbede er perfekte til dig, som kan godt lide at dyrke grøntsager som fx tomater, agurker, peberfrugt eller salat i din egen have. I kontrast til et almindeligt bed giver et højbed dig muligheden for at starte en sæson tidligere fordi jorden er opvarmet hurtigere. Der vokser hellere ikke så meget ukrudt i højbede, og snegle har det sværere ved at komme op i din køkkenhave. Derudover kan du udføre havearbejdet på en sundere måde. Din ryg siger tak! Det er fordi du ikke skal bøje dig ned alt for meget ned eller ligge på knæ på jorden for at ordne arbejdet i køkkenhaven.

2) Gør dine børn glade ved at anlægge en legeplads

At anlægge en legeplads er et rigtig spændende projekt fordi det er ikke kun sjovt for dig, men især for dine børn. Hvis du bygger en legeplads i haven, får du nemt børnene udenfor – selv i de lidt koldere måneder, og det holder børnene væk fra for meget tv og iPad-tid. En god legeplads drejer sig om at opfordre børn til god leg. Derfor er det en god idé at spørge dine børn om forslag til deres nye yndlingssted i haven.

3) Udgrav en (svømme)dam

Du får glæden af en dam året rundt fordi der findes masser af dyr og planter at kigge på. Hvis du vælger at udgrave en svømmedam, så kan du nyde den endnu mere om sommeren.

Du kan udføre disse og mange flere og endda større projekter meget nemmere ved at investere i en minigraver til salg.