DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det er ikke nemt at arrangere en firmafest, men det er uden tvivl det, vi alle sammen har glædet os til det seneste år. Vi har derfor her lavet en tjekliste med spørgsmål, som du kan tage udgangspunkt i, når du skal planlægge den første firmafest i lang tid – med succes!

Hvor skal festen holdes?

Når du skal finde ud af, hvor festen skal holdes, bør du i første omgang tage udgangspunkt i, hvor mange gæster, du har tænkt dig at invitere. Er der plads til alle gæster i firmaet – eller skal der et forsamlingshus eller et telt til? Hvis der er gode chance for godt vejr, f.eks. her til sommer, så er en fest udendørs altid et hit. Du kan her f.eks. leje et telt samt borde og stole til festen. Hvis festen dog skal finde sted i vinterhalvåret, kan det være nødvendigt at leje et festlokale, f.eks. i et forsamlingshus.

Hvornår skal festen finde sted?

Det er altid svært at ramme et tidspunkt, som passer alle, især når der er tale om mange medarbejdere. Det kan derfor være en god idé at påbegynde planlægningen i god tid og evt. spørge medarbejderne, hvornår det passer dem bedst. På den måde sikrer du, at de får smidt firmafesten i kalenderen før alt muligt andet – og det skulle gerne give et godt fremmøde.

Skal festen have et tema?

Det er en smagssag, om du ønsker, at din fest skal have et tema eller om du blot ønsker at holde en fest for festens skyld. Fordelen ved at vælge et tema til firmafesten er, at det kan hjælpe dig langt hen ad vejen i forhold til at vælge pynt, mad og invitationer. Det kan også være en del af underholdningen at leje festlege, som passer til temaet eller komme udklædt.

Hvilken mad skal der serveres?

Uden mad og drikke dur helten ikke, så det er i hvert fald ikke her, du skal spare. Her har du i bund og grund to muligheder. 1) Du kan lave maden selv. 2) Du kan hente mad udefra. Det hele kommer selvfølgelig an på antal gæster og dit budget. Hvis der er få gæster, kan du måske godt slippe afsted med at lave maden selv, men hvis der er mange gæster, vil det altid være en god idé at hente mad udefra – så er du også sikker på, at der er mad nok til alle gæster. Der er simpelthen intet værre end at løbe tør for mad til en fest.

Skal der være underholdning til festen?

Hvis der ikke er planlagt underholdning af nogen art, så går det jo kun ud på at spise sammen med sine kollegaer. Det kan hurtigt blive kedeligt, da det jo faktisk ikke rigtig adskiller sig fra hverdagen. Det er derfor meget vigtigt, at du tænker i underholdning til firmafesten. Skal der live musik til – eller skal der planlægges nogle festlege? Det hele kommer an på dine gæster.

Husk sikkerheden

Mange glemmer sikkerheden, når de planlægger en fest – mest fordi man jo ikke regner med at der sker noget, når en masse festglade mennesker er samlet. Vær dog opmærksom på, at der kan ske mange uventede ting, når du holder en fest for mange mennesker, og derfor er det altid bedst at være forberedt ved at have sørget for sikkerhedsvagter.