DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

En konference er et større, officielt møde, hvor du underholder deltagerne med ting såsom foredrag, taler, diskussioner m.m., så de bliver klogere på et bestemt emne. Formålet med det kan f.eks. være at sælge nogle bestemte produkter eller blot at formidle ny viden. Meningen med en konference er, at det skal være hyggeligt, men det vigtigste er, at der er noget fagligt indhold, for det er derfor, at deltagerne kommer.

Den generelle planlægning

Inden du går i gang med f.eks. at hjælpe lokaliteten for arrangement, skal du have styr på den helt generelle planlægning. Når du skal stå for et stort arrangement, der både skal være hyggeligt for deltagerne samt fagligt givende, er en grundig planlægningen en stor forudsætning. Derfor skal du først gøre op med dig selv: Hvem og hvor mange skal deltage? Hvor skal det holdes? Hvornår skal det holdes?

Valg af konferencested

Når du ved lidt mere om, hvor mange der skal deltage og hvornår konferencen skal afholdes, kan du også gå i gang med et finde det rette konferencested. Din opgave er at finde et sted, der passer perfekt til din konference. Det skal både være passende i størrelse og have de helt rette faciliteter. Hvis folk f.eks. kommer langvejs fra, kan det være nødvendigt med overnatningsmuligheder for alle. Det er en god idé at skrive en liste over alle de krav du har, så du kan præsentere dem for forskellige steder.

Giv deltagerne noget med

Når du holder en konference, er det altid en god idé at have deltagerne et eller andet med, der kan minde dem om din virksomhed. Hvis formålet med konferencen har været at sælge nogle produkter, kan det være godt at give nogle visitkort ud, så folk kan kontakte dig igen. Hos Nordic Digitallab laver de fotoprint erhverv såsom visitkort.