DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Har du en drøm om at blive iværksætter, og gerne vil blive klogere på, hvad det kræver? Så kan du her blive klogere på, hvordan du kommer tættere på denne drøm.

En vigtig beslutning

Når du skal være selvstændig, som iværksætter skal du have gjort op med dig selv fra starten af, om du gerne vil have din virksomhed som en hobby, eller som fuldtidsbeskæftigelse. Hvis du ønsker, at det skal være en hobby, har du mulighed for at arbejde, når det passer dig. En fuldtidsbeskæftigelse som iværksætter kræver, at du har en passion for det, som du udvikler, laver og foretager dig. Der skal lægges mange kræfter i dit projekt fra start af for, at du kan komme godt ud fra ”starthullet”. Du skal være opmærksom på, at din virksomhed i starten kan tage meget af din tid, så du bliver nødt til at sige ”nej” til ting og have længere arbejdsdage. I sidste ende vil dette betale sig, da det er med til at skabe et solidt fundament, som kan medføre en hurtigere vækst for din virksomhed.

Refleksion

Igennem udviklingen og skabelsen af din virksomhed, skal du have en klar forretningsplan. Forretningsplanen fungerer som en vejviser for dig, og din forretningsplan skal gerne være fyldt med beslutninger i forvejen ud fra fremtiden. Udover det skal du tænke over, hvilke produkter/serviceydelser, som du gerne vil tilbyde. Måske, har du gennem dit iværksætteri set en efterspørgsel og en potentiel udvikling i et produkt eller ydelse, hvor det kan være relevant at sælge lignede ting. Ligeledes skal større beslutninger tages i forhold til navn, logo, og om din virksomhed både skal være offline og online, eller kun en af tingene. Hen af vejen kan det bl.a. være, at du ser en nødvendighed i et oversættelsesbureau, hvis du skal kommunikere med kunder og/eller samarbejdspartnere fra andre lande