DEL

.

Som webshopejer står du overfor mange valg. Et vigtigt et af dem er, hvilken software du skal bruge, som din webshop løsning. Det er både en beslutning, som du står overfor når du åbner din webshop, men det er samtidig også en løbende beslutning, i takt med at din webshop oplever vækst og nye behov opstår. For den løsning, der kan være det rigtige til at starte med, kan efter kort tid ende med at fungere mindre optimalt.

Derfor er det en meget velkendt beslutning at stå overfor som webshopejer, og der er mange elementer, der har indflydelse på netop denne beslutning. Nogle af de meste gængse er pris, integrationer, skalerbarhed og dit eget niveau.

To af de mest populære systemer i øjeblikket er Shopify og WooCommerce, som er de to systemer, som mange webshopejere både bruger og overvejer at bruge. Der er nogle fordele og ulemper forbundet med begge systemer.

Shopify vs WooCommerce

Den nok mest grundlæggende forskel er, at Woocommerce er et open-source plugin, der er kompatibelt med WordPress, hvor Shopify til sammenligning er en hosted “alt i én”-løsning. Det vil altså sige, at WooCommerce er en tilføjelse til WordPress, der originalt er et system, der er lavet til at udgive content på. WooCommerce gør det så muligt, at tilføje webshop funktioner som et add-on.

Shopify har siden sin begyndelse været stærkt fokuseret på at gøre e-handel nemmere for sine brugere, og har derfor gjort det utrolig nemt at komme i gang med sin webshop, uden det kræver, at du besidder teknisk snilde. Det smarte ved Shopify er samtidig, at det er en hosted løsning, så du ikke selv skal ud og sørge for hosting. Hosting er nemlig én af de kritiske ting, der kan få en webshop til at bryde ned under særlige mærkedage, som eksempelvis Black Friday, hvis hostingen altså ikke er god nok. Med WooCommerce står du selv med ansvaret for hostingen.

Når det kommer til brugervenlighed, er begge systemer faktisk ret brugervenlige, men WooCommerce kan være svært at forstå, og så kan det samtidig være mere besværligt at oprette produktvarianter.

Til sammenligning har Shopify et intuitivt og flot design, og man kan hurtigt mærke at platformen er bygget til, at det skal være nemt at administrere og drive sin webshop. Om du så vil oprette forskellige produktkategorier, ændre i tekster eller noget helt tredje, er det meget simpelt i Shopify.

Hvad koster Shopify?

Når nu Shopify tilbyder en hosted 360 graders løsning til e-commerce, med mange forskellige funktioner og stor brugervenlighed, hvad koster det så egentlig?

Shopify tilbyder nemlig flere forskellige pakker, alt efter hvad dit behov som webshopejer er. På den måde slipper du for at betale en høj pris, hvis du er helt nystartet med din webshop, og samtidig kan Shopify vokse med dig i takt med at din webshop vokser.

De mest normale pakker er “Basic Shopify” til 199 kr. om måneden, “Shopify” til 539 kr. om måneden og “Advanced Shopify” til 2039 kr. om måneden. Du kan også se hvad priserne for Shopify er her!

Det mest væsentlige her er, jo større pakke du vælger, jo mindre betaler du i transaktionsgebyr pr. transaktion.