DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Dette indhold er sponsoreret.

Det er almen viden, at rideudstyr ikke er kendt for at være billigt. Ridning er generelt en dyr hobby, der kræver det rette udstyr til både rytteren og hesten. Her er de bedste tips til, hvordan du kan spare penge på nødvendigt rideudstyr.

Køb dit rideudstyr online

Når du køber dit rideudstyr online, er der næsten altid gode penge at spare. De fysiske butikker er som regel altid dyrere end onlinebutikker. De fleste onlineforhandlere har nu om dage en fantastisk kundeservice, så du kan få råd og vejledning til dit køb. Derudover er det altid nemt at bytte dine varer, hvis du køber en forkert størrelse eller model.

Vælg en bidløs trense

En trense kommer hurtigt til at koste mellem 1000-6000 kr., alt efter hvilken model du vælger. Hvis du derimod tager et kig på en bidløs trense, vil du opleve, at prisen i stedet ligger mellem 200-700 kr. Prisforskellen kommer af, at bidløse trenser er mere simple og har mindre udstyr end en almindelig trense. Bidløse trenser er også kendt for at være mere skånsomme mod hesten, da de lægger mindre pres på hestens næseryg. Det er dog en smagssag, om ryttere foretrækker trenser med eller uden bid.

Køb god kvalitet

Nogle gange kan en billig her-og-nu-vare virke som en god idé, da du sparer penge med det samme. Men det er en fordel at have i baghovedet, at en dyrere vare i god kvalitet i nogle tilfælde vil holde længere end en billig vare i ringere kvalitet. Det gælder især, når du køber hesteudstyr – udstyr i læder holder som regel bedre end udstyr i andre materialer.

Køb og sælg dit rideudstyr online

Du kan med fordel købe noget af dit rideudstyr brugt. Ligesom du kan tjene en sum på at sælge dit eget rideudstyr, som du ikke længere benytter. Sørg dog for at tjekke udstyres kvalitet, når du køber og sælger, da slidt udstyr kan være til fare for både rytteren og hesten. Rideudstyr i god kvalitet er altid at foretrække. Her gælder igen samme regel som ovenstående: Det kan godt betale sig at betale mere for en vare, der holder længere.

Undgå impulskøb

Lav en liste med det udstyr, som er nødvendigt at have – lav eventuelt også en liste med ekstra ting, som du godt kunne tænke dig at have, men som ikke er nødvendige. Hold dig herefter til listen, når du shopper eller ønsker dig rideudstyr i gave for at undgå impulskøb. Et andet godt tip er jævnligt at holde øje med ridehjemmesiderne, som ofte har en kategori med udsalgsvarer og ofte kører kampagner.