DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der er ingen tvivl om, at du er rig på frihed som selvstændig. Du kan planlægge din dag nøjagtig, som du ønsker den. Til gengæld kan det også være svært at skabe struktur i en hverdag som selvstændig, fordi du ikke nødvendigvis skal møde op på en arbejdsplads hver dag. Heldigvis er der flere ting, du kan gøre for at skabe struktur i hverdagen.

Bliv en del af et kontorfællesskab

Hvis du arbejder meget hjemmefra, er det nogle gange svært at skille arbejdsliv og privatliv ad. Når du går meget derhjemme, smelter tingene nogle gange sammen. Hvis du vil skille tingene bedre ad og hver dag få følelsen af, at du tager på arbejde, kan du blive en del af et kontorfællesskab.

Det kan virke mere motiverende, når du står op for at tage hen på et kontor og arbejde. Desuden er det lettere at holde fri, fordi du kan sige til dig selv, at du kun må arbejde, når du er på dit kontor. Arbejder du hjemmefra, kan det føles som om, at der hele tiden er noget, du er nødt til at arbejde videre på.

Som selvstændig er det heller ikke altid, at du har nogle kollegaer. Hvis du lejer et kontor i et større kontorfællesskab, hvor der også er andre, får du alligevel en slags kollegaer, selvom du ikke nødvendigvis laver det samme som dem.

Læg en ugentlig plan

Der er meget at se til som selvstændig, så det kan nogle gange godt blive uoverskueligt. Du møder ikke op på en arbejdsplads og får en række arbejdsopgaver. I stedet skal du selv sørge for at finde på arbejdsopgaver.

Hvis du vil gøre det mere overskueligt for dig selv, kan du lave en ugentlig plan hver uge, hvor du noterer, hvad du skal nå hver dag den kommende uge.