DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Produktivitet er et vigtigt element arbejdspladsen – især fordi at det ofte tydeligt kan ses på bundlinjen. Den enkelte medarbejder bruger i gennemsnit 7,5 timer om dagen på arbejdet, men det er ikke altid, at dette kommer til udtryk i dagens præstationer. Det kan være at man bliver distraheret eller generelt ikke har den store motivation, og det kan komme til udtryk i den mængde arbejde, man når at udføre i løbet af dagen.

Hvad kan man så gøre for at øge produktiviteten? Det kan du faktisk gøre ved at skabe større motivation på kontoret. En undersøgelse viser nemlig, at motiverede ansatte har 38 % større sandsynlighed for at have en koncentration over gennemsnittet – og det er noget, der kan ses på produktiviteten. Vi har derfor her samlet nogle tips til, hvordan du kan styrke motivationen iblandt dine medarbejdere og sikre bedre resultater.

Forbedre de fysiske rammer

Arbejdsmiljøet har generelt stor betydning for medarbejdernes motivation – og det er derfor altid en god idé at prioritere de fysiske rammer.

Støj kan f.eks. have stor negativ effekt på produktiviteten og kan i værste tilfælde faktisk føre til stress, så du bør her sørge for at støjniveauet holdes på et absolut minimum. Det kan f.eks. gøres ved at indrette med akustikvægge eller andre lydabsorbenter eller indrette arbejdsstationerne således, at dem, der snakker meget i telefon placeres langt væk fra de medarbejdere, der generelt arbejdere mere koncentreret.

Derudover kan de forkerte kontormøbler også have negative konsekvenser for medarbejdernes komfort, og det er derfor vigtigt, at prioritere ergonomiske kontormøbler, så medarbejderne altid sidder godt.

Sidst men ikke mindst handler det også om at skabe et godt indeklima med bl.a. planter og ved at lufte ud regelmæssigt samt sikre den rette arbejdsbelysning.

Skab et positivt arbejdsmiljø

Det gavner absolut ingen, hvis tonen på kontoret er meget hård eller cheferne er ligeglade. Det kan faktisk have præcis den modsatte effekt med mange sygedage og lav produktivitet. Det er derfor meget vigtigt, at der skabes et positivt arbejdsmiljø – og det kan gøres på mange forskellige måder.

Det kan f.eks. være ved at sikre åben kommunikation, så alle føler at de bliver kørt og har mulighed for at dele deres meninger og holdninger. Det kan også gøres ved at anerkende både små og store præstationer. Det kan være med direkte ros til medarbejderen, og så er der også flere og flere virksomheder, der benytter sig af firmajulegaver til at takke medarbejderne for deres indsats i løbet af det forgangne år.