DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Hvis du går op i, hvordan dit hjemmekontor ser ud, så er det sikkert, fordi du allerede har fundet ud af, at indretningen kan have stor betydning for dit arbejde. Det er nemlig ikke lige meget, hvordan dine omgivelser ser ud, hvis du gerne vil fremme din produktivitet.

I denne artikel har vi derfor samlet nogle gode råd til, hvordan du kan indrette dit hjemmekontor på den bedste måde, så du kan arbejde godt. Vil du have flere gode råd til indretningen, så kan du også følge dette link.

Afsæt plads til dit kontor

For mange mennesker er det nemmest at arbejde, når man har afsat en særlig kontorplads. Har du et arbejdsværelse, er det selvfølgelig det bedste sted at indrette dit hjemmekontor.

Hvis du ikke er så heldig at have et værelse i dit hjem, som du kan indrette som kontor, så vil det næstbedste være at indrette en del af stuen eller et andet rum. Så slipper du for at skulle sidde ved spisebordet, i sofaen eller hvor, der ellers lige måtte være plads til at arbejde.

Når du har afsat et særligt sted til dit arbejde, så vil det blive nemmere for dig at holde fokus.

Find plads til alle dine ting

Når du skal indrette det perfekte hjemmekontor, er det også vigtigt, at du indretter dig med alle de små ting, du kunne få brug for i løbet af en arbejdsdag. I stedet for at skulle ud at lede efter en kuglepen i køkkenskuffen, så sørg for at have den slags klar på dit kontor, så du ikke bliver afbrudt i dit arbejde.

Når du begynder din arbejdsdag, kan det være en god idé at have visse ting klar, så som:

  • Kuglepenne
  • Notesblokke
  • Overstregningstuscher
  • Printer
  • Computer

Så skal du nemlig ikke gå efter det, hver gang du skal bruge det.

Hold orden og undgå rod

At arbejde hjemme kan kræve meget struktur og selvdisciplin. Den slags glipper bare let, hvis du ikke også holder orden i dine ting. Sørg derfor for at give alle dine ting en plads, så der aldrig er noget, der skal ligge og flyde.

Når der er travlt, er det selvfølgelig ikke altid til at undgå rod, men så kan det være en god idé at rydde op efter arbejdsdagen. Det er nemlig ikke noget, du skal gøre for dine kollegaer men dig selv, så du kan starte på en frisk næste dag. Rod på skrivebordet kan også skabe rod i hovedet.

De inspirerende omgivelser

Nu handler indretning naturligvis ikke kun om de kedelige og praktiske ting. Hvis du gerne vil fremme din produktivitet, så hjælper det også meget at have inspirerende omgivelser.

Du kan for eksempel indrette dig med farver som:

  • Gul, der siges at forbedre koncentrationsevnen
  • Blå, der menes at fremme kreativiteten
  • Grøn, der kan virke beroligende

Udover farver kan du også hænge spændende motiver på væggene, som kan sætte gang i tankerne.

Belysningen er også vigtigt, så du kan se, hvad du laver.