DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det er blevet populært blandt danske husejere at foretage en energirenovering af boligen. Energirenovering er nemlig med til at nedbringe varmeforbruget i boligen, hvorfor du kan spare mange penge på din årlige varmeregning.

Hvad er en energirenovering?

Formålet med en energirenovering er at pakke dit hus lidt bedre ind. Det sker ved bl.a. at efterisolerer ydrevægge samt loft, så dit hus bliver bedre til at holde varmen fra eksempelvis dit oliefyr inde.

På den måde skal du bruge mindre energi på at varme boligen op, og det er derfor, at en energirenovering kan skære en god bid af din årlige varmeregning.

Hvis du mangler kapital til eksempelvis en efterisolering af dine ydrevægge, skal du overveje at tage et lån. Og hvis du har andre lån i forvejen, kan du sammenligne udbydere af samlelån, så du kan finde den bedste løsning for at samle dine lån til ét og derved spare mange penge på dine låneudgifter.

Gode råd når du låner til en energirenovering

Et lån til en energirenovering skal kun optages, hvis du sørger for at tænke dig grundigt om først. Det er nemlig dyrt og låne, og du skal huske at have i baghovedet, at de mange penge skal betales tilbage igen – inklusiv udgifter til lånet som bl.a. renter og gebyrer.

Du skal derfor kun låne, hvis du har råd til det. Du skal med andre ord kigge din privatøkonomi igennem for at se, om du har luft nok i budgettet til at klare lånets månedlige afdrag.

Du skal også kigge på lånets pris, som du kan se ved at kigge på lånets årlige omkostninger i procent – forkortet ÅOP. ÅOP giver dig ét tal, som indeholder alle lånets udgifter på årsbasis.

Før du låner, skal du også altid undersøge, om du har andre muligheder for finansiering, da du derved kan undgå udgifter til bl.a. renter.