DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Nogle dele af erhvervslivet er muligvis mere påvirket end andre, men til tider kan alle virksomheder opleve, at de har et frafald af medarbejdere. Det er ikke altid, at det er din virksomhed, der er skyld i frafaldet eller fraværet, da der kan være mange personlige grunde til, at folk skifter arbejde. Selvom du ikke altid kan undgå, at dine medarbejdere skifter arbejde eller har mange sygedage, kan du stadig gøre dit for at gøre arbejdet i din virksomhed så attraktivt som muligt.

  • Hold dine medarbejdere beskæftiget. En arbejdsdag kan føles rigtig lang og kedelig, hvis der ikke er udfordringer nok på arbejdspladsen. Derfor skal du sørge for, at alle dine medarbejdere er udfordret nok. Dog skal du finde en god balance, da alt for mange udfordringer kan give anledning til stress.
  • Giv dine medarbejdere mulighed for at sige, hvis de har forslag til forbedringer i virksomheden. Det er dem, der står med arbejdet dagligt, så de har god indsigt i, hvordan arbejdet kan gøres mere overskueligt.
  • Beløn dine medarbejders arbejde. Når dine medarbejdere gør en ekstra god indsats, skal du huske at belønne dem. Det handler ikke nødvendigvis om at give dem en lønforhøjelse, men kan i stedet være ved at lytte til deres ønsker. Hvis du er fleksibel overfor dine medarbejder, vil de helt sikkert også være mere fleksibel overfor dig og virksomheden.
  • Hav udstyret i orden. Hvis din virksomhed arbejder med transport, er det vigtigt, at du har udstyret i orden, så dine medarbejdere kan udføre deres arbejde uden problemer. Sørg for at der er ramper til lastbilerne og sækkevogne af forskellige slags til at løfte emnerne. Du kan finde løsninger indenfor transport og logistik her. På den måde skåner du dine medarbejdere for en masse frustrationer og viser, at du ønsker at arbejde sammen med dem.