DEL

.

Sidder man til dagligt og arbejder på et kontorfællesskab, er det essentielt med en god rengøringsordning, der er med til at gøre miljøet imødekommende og ikke mindst skabe et behageligt indeklima. Typisk er rengøring en fast del af kontrakten, hvis man som ny lejer tjekker ind i et kontorfællesskab, hvilket blandt andet er en af de mange fordele ved at vælge dette som sit foretrukne p-enhed.

Naturligvis er det ikke udelukkende valg af de rengøringsartikler engros, der anvendes, eller valg af rengøringsfirma der er hele udfaldet for ens beslutning om hvorvidt et kontorfællesskab er interessant eller ikke, der er også mange andre aspekter der spiller ind i beslutningen. Disse vil vi komme omkring i dette indlæg, men husk – der vil altid være en række fordele og ulemper ligegyldigt hvilket valg der træffes.

Valg af kontorfællesskab

Dette skal du være opmærksom på når du skal følge det rette fællesskab.

1) Hvad er inkluderet i fællesskabet

Det er altid en god idé at undersøge hvad der er inkluderet i fællesskabet, for at undgå eventuelle efterregninger, såsom blandt andet rengøring, kaffe, printerpapir, toiletpapir og meget mere. Ofte er disse inkluderet i huslejen, men der kan også være fællesskaber der holder tingene separat, hvilket du naturligvis skal være opmærksom på, sådan du har det nøjagtige billede af de omkostninger der er forbundet med at sidde på et kontor ude i byen.

2) Hvilke andre virksomheder sidder i fællesskabet?

Det er et meget undervurderet punkt i valget af det rette kontormiljø, men faktisk er det et ekstremt vigtigt kriterie. Ender man med at vælge et miljø, hvor der udelukkende er virksomheder inden for, service- og behandler branchekoden, men selv måske er konsulent, giver det måske ikke så god mening at vælge dette miljø, men i stedet et sted hvor der er mulighed for at spare lidt mere på gangene, og bruge de andre virksomheder på kryds og tværs. Netværk er alfa og omega og kan tit gå i glemmebogen.

3) Pladsmangel må ikke blive et issue

På kontorfællesskaber der typisk ikke lige så meget plads på kontoerne, hvilket betyder at man skal vælge meget opmærksom på ikke at skulle være nødsaget til at flytte inden for 12 måneder, for at skulle finde et nyt kontor på grund af pladsen. Vælg et sted hvor der er mulighed for at vokse, sådan man ikke hurtigt føler sig begrænset, og dermed ikke udnytter virksomhedens fulde potentiale.

Det er tre ret basale overvejelser, men facit er blot at det er essentielt at få gennemtænkt inden man flytter i et nyt kontor – eller i et fællesskab som indlægget her tager udgangspunkt i.