DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

I 2020 har vi for alvor lært at arbejde selvstændigt hjemme fra hjemmekontoret. Mange af os er nemlig blevet sendt hjem for at arbejde for at mindske smittespredningen, og det har ført til helt nye udfordringer. Det handler f.eks. om, hvordan man kan kommunikere effektivt med kolleger og ledere på afstand, hvordan man kan få adgang til det samme, som man har på arbejdspladsen og så selvfølgelig også, hvordan man kan sikre sikkerheden, når man f.eks. arbejder på et andet netværk, en anden enhed eller lignende.

Sikkerheden er vigtig – uanset, hvor man arbejder fra, og der er derfor nogle forholdsregler, man skal følge for at holde hjemmearbejdspladsen mindst lige så sikker som på kontoret. Vi har derfor her samlet nogle gode råd til dig, der gerne vil sikre sikkerheden på hjemmekontoret.

Hosted desktop

Når man skal arbejde hjemmefra, arbejder man mest effektivt, når man har adgang til det samme, som man har på arbejdspladsen. Her kan der hurtigt ske sikkerhedshuller, hvis man f.eks. downloader dokumenter fra clouden eller sender dem videre til sin private mail. Det samme er dog ikke tilfældet, hvis man kan opsætte hosted desktop, også kaldet et fjernskrivebord, så man kan tilgå sin computer på kontoret hjemme fra privaten. Det er sikkert, og det giver mulighed for at få adgang til alt, hvad man kan få brug for i en arbejdssituation hjemme fra sofaen.

Brug en VPN

Hvis du gerne vil sikre hjemmearbejdspladsen mod hackere, er det en god idé at benytte en VPN. En VPN-forbindelse sikrer nemlig, at du kan få adgang til virksomhedens interne systemer på en sikker forbindelse. Du skaber således ikke et sikkerhedshul, når du tilgår virksomhedens netværk, når du logger på hjemmefra.

Brug tofaktor-godkendelse

Tofaktor-godkendelse er heldigvis blevet meget udbredt næsten alle steder – uanset om der er tale om din private Facebookprofil eller andre sider og systemer. Det bør opsættes overalt, hvor det er muligt, så du undgår, at uvedkommende får adgang til dine konti.

Der er meget data, der kan gå tabt og mange ting, der kan gå galt, når der ikke tages højde for sikkerheden på hjemmekontoret. Det er derfor livsnødvendigt, at man har hundrede procent styr på sikkerheden, når man arbejder hjemmefra. Hvis du gerne vil være på den sikre side, anbefales vi, at du allierer dig med et professionelt it-firma, som f.eks. House4it. De kan hjælpe med at sikre it-sikkerheden på både arbejdspladsen og hjemmekontoret.