DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Hvis man arbejder i en større virksomhed, en kommune eller en offentlig instans vil man næsten uden tvivl kende til problemerne med sygemeldinger. Nogle gange er det en enkelt dag, og man kan ofte få en anden til at dække over opgaverne eller udskyde det til dagen efter. Men mange vil også kende til problemet med, at der pludselig er en sygemelding der gælder i måneder på grund af stress, rygproblemer eller noget helt tredje. I disse situationer kan det være svært at få dækket arbejdsopgaverne ordentligt af.

Her står man så med tre muligheder. Enten kan man flytte rundt internt og få andre til at klare de pågældende opgaver. Er der tale om en længere periode vil dette forhåbentlig ikke være muligt. Kan det lade sig gøre, vil der som udgangspunkt være tale om en overbemanding. Den anden løsning er at ansætte en, hvilket man typisk kun gør hvis der er tale om et fravær på grund af barsel eller en langtidssygemelding, der strækker sig over mange måneder. Den tredje og mest favorable løsning for de fleste vil være at hyre en vikar.

Vælg specialiserede bureauer

Hvis man hyrer en vikar (også selvom det måske kun er for 2 uger), får man en arbejdskraft ind, der er trænet og vant til at indgå på en arbejdsplads på den måde. De kan altså typisk træde til og overtage opgaverne mere eller mindre med det samme, hvis der er tale om ”almindelige” opgaver, der ikke er helt unikke for stillingen.

Der findes mange vikarbureauer der er specialiseret inden for forskellige områder, så de har de helt rette kandidater til de pågældende opgaver. Der findes også de store og mere brede bureauer, der har til en lang række virksomheder og brancher. Jo mere specialiserede, jo bedre kender de typisk også lige netop jeres felt. Derfor vil disse også ofte være en fordel at vælge.