DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Tidligere på året slog Huawei på Apple af “tronen”, som værende den andenstørste producent af mobiltelefoner, kun overgået af sydkoreanske Samsung. Huawei har naturligvis en hjemlig fordel i og med, at det bliver solgt rigtig mange smartphone på hjemmemarkedet Kina, der som bekendt er et gigantisk marked med milliarder af forbrugere.

Generelt har Huawei gigantisk medvind for tiden, og mange vil nok også mene, at de er inde i en bedre udvikling end Apple. Den amerikanske gigant har godt nok netop udsendt deres nye iPhone X, der er en magtdemonstration og den første model i lang tid, hvor der reelt er sket noget. Den koster dog også i omegnen af 10.000 kroner, hvilket selvsagt er rigtig mange penge for en smartphone, selvom der er det velkendte logo på den.

Huawei er til alle de andre

 Der er flere og flere private såvel som virksomheder, der har fået øjnene op for den kinesiske producent, netop på grund af prisen. Det siger sig selv, at hvis man er en virksomhed med, lad os sige 40 ansatte, hvor alle skal have firmatelefon, så er der stor forskel på, om man skal give 10.000 for en smartphone eller de skal give 3000.

Det samme gør sig gældende for private, hvor Huawei virkelig er ved at blive godt plantet på det danske marked. De laver mange modeller, der vinder flere tests mod blandt andre Apple. Generelt får man bare mere for pengene ved at vælge en Huawei. Groft sagt kan man sige, at noget af det eneste man ikke får med er signalværdien. Til Apple’s ”forsvar” skal det dog også siges, at de naturligvis taler rigtig godt sammen med andre Apple produkter. Så har man i forvejen, en MacBook, iPad og lignende, er der mere grund til også at investere i et iPhone.

Huawei sigter mod Samsung

Huawei har nået første mål med at slå Apple målt på solgte smartphones, og der er nok ikke den store tvivl om, at de nu kigger på Samsung og sigter efter at blive den største i hele verden, men der er dog et stykke vej endnu.