DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

En revisor kan hjælpe med mange ting og kan hjælpe både virksomheder og privatpersoner. Hvis du står og har brug for en revisor til din virksomhed, så kan du læse med her, hvor du får en kort guide til, hvad en revisor er, og om du kunne have brug for en.

Revisor eller bogholder?

Hvis du ved, at du har brug for økonomisk hjælp eller rådgivning til din virksomhed, så er det vigtigt at skelne mellem, om du har brug for en revisor, en bogholder eller begge dele. Den primære forskel på en revisor og en bogholder er, at bogholderen ordner regnskabet og holder styr på det, hvor revisoren kun tjekker det igennem og kontrollerer, at det er rigtigt en gang imellem. Du skal derfor gøre op med dig selv, om du har brug for hjælp til at holde orden i de økonomiske sager, eller om du tværtimod bare har brug for jævnlig kontrol af det og/eller økonomisk rådgivning, som en revisor også kan give.

Klik her og læs mere, hvis du vil blive klogere på, hvilken hjælp du har brug for.

Vælg den rette revisor

Revisor er ikke en beskyttet titel – det er bogholder heller ikke. Det kan derfor være svært at navigere i det store udbud, fordi alle revisorer og bogholdere ikke er garanteret at have en stor faglig og praktisk baggrund inden for faget. Når du skal vælge revisor, kan du dog gå efter såkaldte autoriserede revisorer, som altså er godkendt. Her finder du bl.a. registrerede revisorer og statsautoriserede revisorer, som begge har en grundig faglig og praktisk erfaring, så du er sikker på, at de er godt rustet til de opgaver, som de tilbyder. Der findes også revisorer med forskellige specialiseringer, så tag gerne en snak med dem om dine behov, inden du beslutter dig.