DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det er ikke at tage munden for fuld, når man taler om, at vi lever i den digitale tidsalder. IT fylder mere og mere – og det uanset om man driver en mindre virksomhed eller en større.

Både virksomhederne og dens ansatte stiller krav om et setup, som er hurtigt, fleksibelt og sikkert. Af samme årsag tager flere og flere af de danske virksomheder eksperter med og investerer i IT-rådgivning.

I dag er IT-rådgivning ikke blot et spørgsmål om at bestille det rette hardware, så man opnår den påkrævede performance. Performance er blot én af de ting, som bliver efterspurgt i en løsning, der forventes at dække hele vejen rundt. En 360 graders løsning må derfor tage højde for både sikkerhed, fleksibilitet og performance som nævnt før.

Performance består i, at der er det rette tekniske setup. Altså at den tekniske ramme er hurtig. Hvor der før blot var behov for at købe et webhotel og ellers blev arbejdet i en virksomheds eget netværk, er der i dag andre rutiner for de ansatte, som arbejder på kontoret, hjemmefra og på farten. Dette punkt falder naturligvis sammen med behovet for fleksibilitet, da scenariet netop betyder, at den ansatte har brug for at kunne logge på hvor som helst og gerne fra forskellige enheder som både pc og tablet. Af samme årsag er cloud-services meget populære, fordi de gør det ubesværet at samle de mest anvendte programmer online, så man blot er et login derfra – naturligvis allerhelst i form af et 2-faktor-login.

Fra samme adgangspunkt er det i øvrigt nødvendigt, at der er cloud-drev med filerne. Hvis ikke, så er der ikke meget fleksibilitet, eftersom det er nødvendigt at være i stand til at fortsætte ´hvor man slap´.

Skal ringen sluttes ordentligt af, skal sikkerheden vær i top. Ikke blot i kraft af førnævnte 2-faktor-login, men også med stram brugerkontrol på rettighedsområderne. Dertil er det en absolut nødvendighed, at der er an aktiv backup, som kører 24/7. Denne backup skal kunne rulle seneste version ud, så både programmer og data bliver genskabt. Er det ikke tilfældet, vil der gå tid tabt til at genindstille programmer og software, mens der potentielt er gået time-, dage- eller årevis af arbejde tabt, hvis data pludseligt er væk eller taget som ransomware.

Sørg derfor for at vælge en dygtig og kompetent IT-rådgiver og hav 100% styr på jeres service level agreement.