DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Når du skal finde nye erhvervslokaler til din virksomhed, er der mange elementer du skal have med i overvejelserne. Du er nødt til at have kendskab til hvilke behov din virksomhed har, samt hvilke krav I stiller til et lokale. Ydermere skal I overveje, om lokalerne skal lejes eller købes. Det kan være svært at holde styr på, hvad der er vigtigt at overveje når du skal vælge lokaler, så her får du en oversigt over de vigtigste overvejelser. Du kan desuden nemt finde dit nye erhvervslokale her, hvor du får et overblik over alle ejendomme på markedet.

Beliggenhed

Lokalernes beliggenhed er vigtig at tage stilling til, når I skal ud og kigge på lokaler. Først og fremmest skal det være forholdsvis let for medarbejdere at komme til og fra arbejde, også gerne med offentlig transport, hvis det er nødvendigt. Hvis din virksomhed ofte anvender lastbiler til transport, er det også vigtigt at vælge et område, hvor lastbilerne har mulighed for at komme frem.

De rette lokaler

Når I kigger på nye lokaler skal I også overveje, om lokalerne er indrettet til jeres behov. Hvis virksomheden har meget teknisk udstyr, er det vigtigt at have nok plads til dette. Hvis I primært skal bruge lokalerne til kontorer, er det også vigtigt at se på, om ejendommen passer til de kontorløsninger I ønsker. Derudover kan I med fordel vælge nogle lokaler, hvor der er plads til vækst i virksomheden, hvis I har planer om det. Sidst men ikke mindst skal I huske at kigge på lokalernes stand. Hvis lokalerne er i dårlig stand, vil det kræve en del arbejde at gøre dem egnede til brug.

Køb eller leje

Til sidst skal I overveje, om I ønsker at købe eller leje den ønskede ejendom. Afhængigt af virksomhedens kapital kan I selv vurdere, om det bedst kan betale sig for jer at købe eller leje ejendommen. Der kan være fordele ved begge typer, så det afhænger af, hvad der er bedst for den enkelte virksomhed.