DEL

.

Et godt møde kræver at mødelederne er godt forberedt og har lavet en grundig og realistisk dagsorden. Man skal nå rund om de relevante områder og der skal være tid til at deltagerne også kan komme til orde, så deres tilstedeværelse giver mening for alle. Man skal passe på med ikke at lave møderne for foredragsagtige dvs. at én eller flere personer bare står og fortælle til mødedeltagerne uden at de har noget at skulle have sagt – Det giver sløve og uopmærksomme deltager, som ikke får ret meget ud af mødet.

Den rigtige størrelse mødelokale.

Når den del er på plads, så er det næst vigtigste at mødelokalerne er optimale i forhold til den type møde som skal afholdes. Mødelokalet skal naturligvis have den rigtige størrelse. Det er ikke fedt at sidde klemt 100 mennesker i et lille rum, hvor der hurtigt bliver varmt og lummert, men omvendt er det heller ikke rar at sidde 10 mennesker i en fodboldhal rundt om et bord, hvor der er er flere meter hen til sidemanden.

Den rigtige indretning

Når man har fundet, er lokale som størrelsesmæssigt er velegnet til antallet af mødedeltagere, så er næste skrift at gøre det rart og praktisk at være i. Der skal naturligvis være alle de tekniske fornødenheder, så som projektor, mikrofoner, computer eller andet teknisk udstyr. Sørg desuden for at det er gode stole i sidder på. Du kan finde gode kontormøbler her. 

Der skal også vær lidt at drikke og evt. lidt snaks (nødder, slik eller lignende).

Når disse elementer er på plads, kan man koncenterer sig om at gøre lokalet lidt hyggeligt uden at der er forstyrrende. Der må meget gerne være noget på væggenen, alene af den årsat at akustikken i rummet ofte bliver bedre. Find noget relativt neuralt kunst at hænge op. Stil lidt planter i vindueskarmen, så er kommer lidt liv og natur ind i lokalet.