DEL

.

Uanset hvor man arbejder, så kan der pludselig være en lang række nye ting, man skal forholde sig til. Det er for eksempel noget, der gør sig gældende med de nye arbejdsrutiner, man skal have indarbejdet samt de arbejdsmetoder, der bliver anvendte det enkelte sted. Det kan kræve stor tilvænning.

Særligt kompliceret kan det dog også synes at være, når der er nogle nye komponenter i for eksempel en produktionsvirksomhed, man pludselig skal forholde sig til i en ny stilling. Det kan blandt andet være PETG, som du nu skal arbejde med.

Hvad er PETG?

Heldigvis er der her tale om noget, der slet ikke er så kompliceret, som det lyder som om. Ofte vil du nemlig have stiftet bekendtskab med det før, og derfor ved du måske mere om lige præcis PETG, end du er klar over.

Filamentet minder meget om PET, som hyppigt bruges til blandt andet at fremstille vandflasker. Forskellen er blot, at PETG er tilsat glykol, som gør, at materialet bliver blødere og får et markant nedsænket smeltepunkt. Derfor er PETG et ideelt filament til blandt andet 3D-printning, som helt sikkert er noget, du har stiftet bekendtskab med før inden for din branche.

Det skal du være opmærksom på

Når du printer med et materiale som PETG, skal du således være opmærksom på, at det er mere elastisk end PET, dog betyder det ikke, at styrken er mindre.

Det er desuden vigtigt, at det holdes tørt. PETG er nemlig det, der kaldes for hygroskopisk. Det betyder, at materialet optager fugt fra luften, og derfor kan det blive svært at bruge til 3D-printing, når det sker. Dit PETG bør derfor altid opbevares sammen med en pose silicagel. Eller også er det muligt for dig at gøre brug af en filamenttører, som især er praktisk, hvis dit materiale har været udsat for fugt.