DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Arbejder du på kontor? Så husk at passe på kroppen!

Man forbinder måske ofte arbejdsrelaterede skader til det fysisk hårde arbejde, men vidste du, at det faktisk også er hårdt for kroppen at sidde stille mange timer ad gangen?

Her kommer en række råd til, hvad du selv kan gøre, hvis du har et arbejde, hvor du sidder stille foran computeren hele dagen.

Husk at skifte stilling

Man siger, at der ikke findes én korrekt stilling at sidde i for at undgå nakke- og rygsmerter. Til gengæld ved man, at det er dårligt at sidde stille i samme position længe. Forsøg derfor at huske at skifte stilling i løbet af arbejdsdagen, så du bruger forskellige muskelgrupper og belaster kroppen varieret.

Bevæg dig i pauserne

Hvad laver du i dine pauser? Flytter dig fra kontorstolen hen til sofahjørnet? Forsøg i stedet for at indføre noget bevægelse i dine pauser. Hank op i dine kollegaer, spørg om I ikke skal bruge pausen på et gå en tur i den friske luft i stedet for at sidde mere ned!

Husk også øjnene

Ligesom det er hårdt for kroppen at være “fastlåst” i den samme stilling mange timer ad gangen, er det også dårligt for øjnene at stirre ind i en computerskærm i mange timer.

Du har måske prøvet det før: At øjnene sviger og føles tørre efter en lang arbejdsdag? Måske du endda har oplevet at have svært ved at se noget langt væk efter en dag bagved skærmen? Det, der skader øjnene, er det blå lys, som kommer fra digitale skærme. Hvis man sidder derhjemme med en iPad hele dagen, kan man selvfølgelig også få ondt, men her er det lettere at ligge den fra sig, end når man bliver betalt for at arbejde.

Hvis noget af ovenstående lyder som dig, så kan det være, du skal overveje at få skærmbriller. Man behøves ikke at have dårligt syn, før man har brug for briller – du kan nemlig få skærmbriller med styrke – og uden!

Husk altid at passe godt på dig selv og din krop. Hvis du fortsat oplever smerter, kan du snakke med din chef om, hvad I kan gøre for at hjælpe dig.