DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der findes nok ikke nogen arbejdsgivere, der ikke gerne vil have det optimale og maksimale ud af deres ansatte. Det er dog meget langt fra alle, der rent faktisk formår at få det. Det er da heller ikke let, for lige som der ikke findes to mennesker der er ens, så findes der heller ikke en ledelsesform der passer til alle. Der er dog en ting, som der typisk er rigtig mange der sætter meget stor pris på, og det er at man bliver stolet på. Hvis man føler sig værdsat og at man har en vist frihed er der en langt større sandsynlighed for, at man vil yde lidt ekstra, end hvis man bliver holdt i en kort snor og ingen frihed har i sit arbejdsliv. 

Selvledelse er det nye

Som du kan læse lidt mere om her, så handler selvledelse om, at man som en ledelsesform giver meget frihed og tilladt til den enkelte medarbejder. Det er en form for at se medarbejderen som en helhed, og ikke kun ud fra de faglige kompetencer, som denne besidder. Ideen med ledelsesformen er, at medarbejderen gennem det øget ansvar også yder mere for virksomheden, da han eller hun får en større ansvarsfølelser overfor denne. 

Ingen regel uden undtagelser

Det er som nævnt ikke alle, der er ens. Denne form for selvledelse er derfor heller ikke noget, der fungerer i alle virksomheder. Der findes mange mennesker, som sætter pris på, at deres arbejdsliv bliver sat i rammer, og der er en klar struktur for deres arbejdsdag. 

Hvor mange vil sætte pris på den større mængde frihed, vil andre dermed også nærmest kunne opleve den som værende hæmmende. Det handler i høj grad om hvordan man ser sit arbejde. Lever man for at arbejde, eller arbejder man for at overleve – ellers er man, som for mange er det bedste, et sted midt imellem?