DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

De fleste virksomheder har brug for en printer, da det altså er lettere at have tekst på papir nogle gange. Det kan være med til at skabe et større overblik, når du kan se et helt dokument på en gang i fysisk form i modsætning til et dokument på computeren, hvor du skal køre op og ned for at læse det hele. Men hvilken printer passer til din virksomheds behov?

Blækprintere

En blækprinter er muligvis den mest kendte form for printer. En blækprinter findes nemlig i mange familiehjem, men kan også bruges til erhverv. Fordelene ved en blækprinter er, at den er god til at udskrive billeder i god kvalitet. Dette gør den god til kreative virksomheder, der gerne vil se, hvordan deres produkt ser ud, når de bliver printet. En blækprinter har også den fordel, at den ofte kommer med indbygget scanner og kopimaskine. Blækprintere er billige at anskaffe, men når blækpatronerne skal skiftes, kan det koste en del. Dog kan du spare penge ved at købe kompatible blækpatroner, som du kan finde her.

Laserprintere

Fordelene ved en laserprinter er, at den er hurtig til at udskrive tekstdokumenter i høj kvalitet. Samtidig er prisen per print minimal, da tonerne sjældent skal udskiftes. Dette gør laserprinteren ideel til virksomheden, der udskriver en masse kladder og tekstdokumenter uden billeder. Laserprinteren har også et større depot til opbevaring af papir, som gør, at du sjældent skal hen og fylde mere papir i printeren. Dog er prisen på en laserprinter dyrere end en blækprinter, og laserprinteren fylder også mere.

Alt i alt er blækprinteren god til de mindre printejobs eller til udskrivning af billeder, hvorimod en laserprinter er god til masseudskrivning af tekstdokumenter. Du kan både finde blæk- og laserprintere, der med Wi-Fi kan sættes op til at printe trådløst, hvilket gør, at flere personer kan bruge den samme printer.