DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Teambuilding er kun for folk, der ikke kan finde ud af at arbejde sammen. Er det en sætning, du har hørt før? Om ikke andet er det dybt forkert. Aktiviteter for virksomheder, hvor hovedfokus er bedre præstationer, fungerer glimrende for teams. Det er både godt for de ansatte for at komme tættere på hinanden, men samtidig er det godt for ledere og chefer. De får en naturlig indsigt i, hvordan deres medarbejdere agerer i forskellige situationer med deres kollegaer.

Det kan I lave

Der findes mange forskellige arrangementer og aktiviteter, der er sjove for de fleste. Er formålet at skabe tættere relationer afdelinger imellem, så er det ofte en god idé, hvis man blander posen lidt så at sige. Her menes der, at man gerne skal placere ansatte fra forskellige afdelinger i samme gruppe. Her lærer de hinanden lidt bedre at kende – samtidig kan det være med til at skabe personlige relationer og venskaber.
Nogle eksempler på teambuilding kunne være et helt traditionelt socialt arrangement, hvor det handler om at komme hinanden ved. Blot det at skulle opstille dominobrikker og se dem falde kan skabe en god grobund.

Et helt klassisk eksempel på teambuilding er opstilling af et tårn. Hvad enten det er mælkekasser, træklodser eller Lego så er det nødvendigt at kommunikere med hinanden.

Det hjælper også de ansatte selv

Mange oplever at de ser nye sider af sig selv, når de har deltaget i et teambuildingarrangement. Nogen bliver stille, når de bliver pressede. Nogen tager initiativ til at få tingene gjort på bedst mulig vis og til sidst er der nogen, der melder sig helt ud, fordi de synes arrangementet er en dårlig idé.
De fleste ender ud med at have haft en rigtig god dag på trods af, hvordan deres indstilling var fra begyndelsen.

Du kan læse meget mere om teambuilding i hele landet ved at klikke på linket her.