DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Skal I lave video til jeres virksomhed, så gå på YouTube og søg efter kendte youtubere, som ved hvad de laver. Der er mange som tror at youtubere er useriøse og bare leger rundt på YouTube og uden rigtigt at vide hvad de laver. Problemet er bare at det ikke passer, de er gået fra at helt ukendte mennesker til at have flere millioner seere til hver af deres YouTube videoer. De ved hvad de laver. Men en af deres hemmeligheder er, at de har en rigtig god mikrofon, som de bruger til deres videoer.

Skaf en god mikrofon

En god mikrofon sikre at lyden er tydelig og der ikke er nogen form for baggrundsstøj eller støj i det hele taget. I videoer er det ikke kun billede kvalitet, som afgør om videoen er god, som mange fejl artigt tror. Lyden spiller absolut også en rolle i hvor godt din video vil blive modtaget af seeren. Er lydkvaliteten dårlig kan det resultere i, at man i værste tilfælde ikke kan høre, hvad der bliver sagt. Det kan også være en irritationsfactor, at der er støj eller bare forringet lyd, det signalere ikke seriøsitet og giver ikke billede materialet mere kvalitet, som god lyd vil gøre. Skal man lave en video af høj kvalitet, skal videomaterialet være af god kvalitet, og det skal lyden også være. De to ting skulle gerne komplettere hinanden, så man klart og tydeligt kan se og høre hvad der sker i videoen.

Forbered jer godt

Hvis du er udenfor og det blæser, er det ikke så fedt at høre vinden blæse lige ind i mikrofon, når du prøver at lave en pointe. Gør jer gerne nogle overvejelser, når I skal lave en video, hvor skal det være, hvornår og hvad skal der ske. Det er bedre at bruge lidt længere tid på videoen og sørge for at den bliver god, frem for at gøre det hurtigt og så skulle bruge tid på at lave en ny bagefter fordi den ikke var god nok alligevel.